fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana recrea virtualment la muralla musulmana de l’Abadia

Borriana recrea virtualment la muralla musulmana de l’Abadia

El Museu Arqueol貌gic de Borriana participa amb aquesta iniciativa en les Jornades Europees d’Arqueologia.

Un any m茅s, el Museu Arqueol貌gic de Borriana participa en les Jornades Europees de l’Arqueologia, aquesta vegada amb la presentaci贸 de la recreaci贸 virtual de la torre i gran part de la muralla musulmana de l’Abadia.
El regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha explicat que “gr脿cies a l’estudi de les restes arqueol貌giques que es va realitzar en el seu moment, es poden fer reconstruccions virtuals sobre com seria la muralla”.

A m茅s, Jos茅 Manuel Melchor, director del museu arqueol貌gic, ha afegit “despr茅s de moltes setmanes de treball, podem dissenyar com podria haver sigut la muralla, avantmuralla (o barbacana) i la torre del Rac贸 de l’Abadia”.

Aquest any, les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA) s’han realitzat en format digital amb l’operaci贸 #Archeorama, del 19 al 21 de juny, amb reconstitucions en 3D, reportatges, visites virtuals o esdeveniments, que tots els protagonistes relacionats amb l’arqueologia, ofereixen i en aquest format permeten descobrir la mat猫ria de manera m茅s din脿mica.

El Museu d’Arqueologia de Borriana participa amb tres iniciatives: una visita virtual als principals jaciments de terme municipal, unes fitxes did脿ctiques per als m茅s menuts i, finalment, la presentaci贸 de la recreaci贸 virtual de la torre musulmana de l’Abadia. Tot aix貌 es pot consultar en la p脿gina https://journees-archeologie.fr/ de les jornades europees, a trav茅s d’un mapa interactiu europeu que alberga el museu de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.