Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana recrea virtualment la muralla musulmana de l’Abadia

Borriana recrea virtualment la muralla musulmana de l’Abadia

El Museu Arqueològic de Borriana participa amb aquesta iniciativa en les Jornades Europees d’Arqueologia.

Un any més, el Museu Arqueològic de Borriana participa en les Jornades Europees de l’Arqueologia, aquesta vegada amb la presentació de la recreació virtual de la torre i gran part de la muralla musulmana de l’Abadia.
El regidor de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, ha explicat que “gràcies a l’estudi de les restes arqueològiques que es va realitzar en el seu moment, es poden fer reconstruccions virtuals sobre com seria la muralla”.

A més, José Manuel Melchor, director del museu arqueològic, ha afegit “després de moltes setmanes de treball, podem dissenyar com podria haver sigut la muralla, avantmuralla (o barbacana) i la torre del Racó de l’Abadia”.

Aquest any, les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA) s’han realitzat en format digital amb l’operació #Archeorama, del 19 al 21 de juny, amb reconstitucions en 3D, reportatges, visites virtuals o esdeveniments, que tots els protagonistes relacionats amb l’arqueologia, ofereixen i en aquest format permeten descobrir la matèria de manera més dinàmica.

El Museu d’Arqueologia de Borriana participa amb tres iniciatives: una visita virtual als principals jaciments de terme municipal, unes fitxes didàctiques per als més menuts i, finalment, la presentació de la recreació virtual de la torre musulmana de l’Abadia. Tot això es pot consultar en la pàgina https://journees-archeologie.fr/ de les jornades europees, a través d’un mapa interactiu europeu que alberga el museu de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.