fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 impulsa el teatre com a eina per a lluitar contra els rumors i estereotips

Castell贸 impulsa el teatre com a eina per a lluitar contra els rumors i estereotips

AMICS i l’Escola Municipal de Teatre impulsen una una obra escrita i protagonitzada per joves actors per a sensibilitzar.

La Regidoria de Benestar Social, a trav茅s de l’ag猫ncia AMICS, i l’Escola Municipal de Teatre han impulsat un projecte nou que incorpora el teatre com a eina per a fomentar la conviv猫ncia social i atallar els rumors contra la immigraci贸. Projecte S “consisteix en un treball de reflexi贸 al costat de l’alumnat de l’Escola per a aprofundir en la rumorologia, analitzar el proc茅s, con猫ixer les seues conseq眉猫ncies negatives i portar-ho a la pr脿ctica a trav茅s de la interpretaci贸 art铆stica teatral”, ha destacat el regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez.

El Projecte S ha incl貌s una primera fase que inclo茂a tres tallers intensius impartits durant el mes de novembre sobre rumorologia, prejudicis, estereotips i t貌pics. La segona fase abasta la interpretaci贸 art铆stica teatral, amb una obra creada pels propis alumnes, que s’estrenar脿 el pr貌xim 4 de gener a les 11.00 en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castell贸. “Aquesta proposta formativa t茅 com a objectius conscienciar a actors i espectadors sobre el dany que pot causar la rumorologia mal fundada, visibilitzar el rumor i desmuntar-ho, sensibilitzar i formar en mat猫ria de diversitat i interculturalitat a persones que, a trav茅s del teatre puguen convertir-se potencialment en figures de refer猫ncia col路lectiva”, segons ha explicat l’edil Jos茅 Luis L贸pez.

L’obra de teatre s’emmarca dins dels objectius generals del projecte Stop Rumors com s贸n la lluita contra la generaci贸 i difusi贸 de prejudicis i estereotips, aix铆 com generar un canvi positiu en les percepcions i actituds existents en la societat castellonenca cap a la diversitat 猫tnica-cultural.

Des de l’ag猫ncia Amics, a trav茅s d’Stop Rumors, es persegueix implicar als diversos recursos, tant municipals com a extra-municipals en el desenvolupament espec铆fic d’estrat猫gies anti-rumors, fomentar la disminuci贸 de la percepci贸 de l’altre i/o d’amena莽a 猫tnica en la poblaci贸 en general, refor莽ar la intervenci贸 espec铆fica amb joves fills i filles de poblaci贸 migrada en mat猫ria de rumorolog铆a, diversitat i integraci贸 i establir una l铆nia de treball transversal amb altres programes municipals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.