fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària de la Comunitat Valenciana

Educació proposa ajornar a juny de 2021 les oposicions docents de Secundària de la Comunitat Valenciana

Al sistema educatiu valencià el calendari escolar es manté tal com estava previst.

La Conferència Sectorial d’Educació convocada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional s’ha celebrat este dimecres amb els responsables d’educació autonòmics davant de la situació excepcional provocada per la crisi sanitària del coronavirus Covid-19.

En esta reunió s’han tractat temes que afecten tots els sistemes educatius de l’Estat com són les convocatòries d’oposicions a places docents, el calendari escolar i les proves d’accés a la universitat.

Amb els tràmits administratius i l’activitat educativa i formativa presencials suspesos temporalment, Educació de la Generalitat ha decidit proposar en la Mesa sindical del pròxim divendres ajornar un any el calendari d’oposicions a places docents.

En el cas del sistema educatiu valencià les oposicions de Secundària i altres cossos, que havien d’arrancar el pròxim 18 de juny, quedarien ajornades fins a juny de 2021. Cal recordar que es tracta de 4.295 places, de les quals 3.575 són de lliure accés.

Així mateix, les oposicions previstes en 2021 per a Infantil i Primària, s’ajornarien a 2022.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha explicat que “la situació en la qual ens trobem fa que siga recomanable evitar les incerteses de milers d’aspirants que s’estan preparant per a opositar i resulta molt més raonable que es puguen reorganitzar amb un nou calendari”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.