fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El museu inaugura dues noves exposicions temporals a l’Alcora

El museu inaugura dues noves exposicions temporals a l’Alcora

Despr茅s d’uns mesos d’excepcionalitat, el Museu de Cer脿mica de l’Alcora retorna a poc a poc a la seua activitat habitual.

Recordem que al juny va obrir al p煤blic en horari restringit, al juliol va recuperar el seu horari habitual, i ara, per a finals d’este mes, anuncia la inauguraci贸 de dues noves exposicions temporals.

Es tracta de dues mostres fotogr脿fiques programades en principi per als mesos de maig i juny, per貌 que van tindre de ser suspeses per l’estat d’alarma. Recullen treballs realitzats per alumnes de diferents centres escolars que participen en els projectes d’innovaci贸 educativa organitzats entorn de la socialitzaci贸 i posada en valor de la Real F脿brica del Comte d’Aranda.

D’una banda, l’exposici贸 “Una mirada al passat, una comarca unida i viva”, en la qual participen treballs de l’alumnat dels CEIPs de Costur, Figueroles i Llucena. Sota la direcci贸 art铆stica de la fot貌grafa Marta Mor, els escolars han reunit una s猫rie de fotografies antigues de les seues localitats i les han recreades en els mateixos escenaris i amb la mateixa escenografia amb qu猫 va ser presa la instant脿nia original. El treball dels alumnes d贸na peu a reflexionar sobre el passat i el present de la comarca de l’Alcalat茅n, la seua evoluci贸 econ貌mica, social, urbana i paisatg铆stica.

La segona exposici贸 茅s “Visions 3: la Reial F脿brica i la vegetaci贸”. Com indica el t铆tol, 茅s la tercera edici贸 d’un taller d’iniciaci贸 a la fotografia, tamb茅 dirigit per Marta Mor, en la qual han participat els alumnes de 5茅 i 6茅 de Prim脿ria del CEIP Grangel Mascar贸s de l’Alcora. Si en les dues primeres edicions les fotografies van tindre com objectiu el patrimoni industrial local, i especialment en la Real F脿brica, en esta ocasi贸 s’han centrat en les esp猫cies vegetals relacionades amb el proc茅s cer脿mic: plantes, arbustos i arbres que van servir com a combustible en els forns moruns (la “malea”) o per a la fabricaci贸 d’algunes eines tradicionals.

Les exposicions s’inauguraran el 29 de juliol de 2020, per貌 per motius de limitacions d’aforament, nom茅s podran assistir 30 convidats. Entre el 30 de juliol i el 20 de setembre estaran obertes al p煤blic, en l’horari habitual del Museu i amb les mateixes restriccions d’aforament que marca la normativa vigent. Recordem que 茅s obligatori l’煤s de m脿scara en totes les instal路lacions del Museu, aix铆 com de gel hidro-alcoh貌lic abans i despr茅s de la visita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.