Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El patrimoni històric, cultural i gastronòmic d’Utiel estaran presents en la 39a edició de FITUR

El patrimoni històric, cultural i gastronòmic d’Utiel estaran presents en la 39a edició de FITUR

Divendres, 25 de gener, a les 13.30 hores tindrà lloc la presentació oficial del municipi a premsa especialitzada i touroperadores.

Un any més, els atractius turístics d’Utiel es promocionaran davant milers de visitants en la Fira Internacional més important de sector, FITUR. Demà arrenca a Madrid la seua 39a edició i Utiel aprofitarà este aparador per a promocionar la seua riquesa patrimonial, cultural, vitivinícola i turística amb la programació de diferents presentacions turístiques, activitats lúdiques i festives i degustacions gastronòmiques.

En concret Utiel estarà representat dins de l’oferta del Patronat de Turisme de la Diputació de València, València Turisme, situat en el Pavelló 7, secció 7A02 de la Comunitat Valenciana. Des del divendres 25 de gener i fins al diumenge 27 de gener, Utiel participarà amb activitats representatives del municipi dins de les seccions establertes per a presentacions professionals, demostracions gastronòmiques i actuacions folklòriques.

Com a bestreta a esta programació, el dijous, 24 de gener, l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure i la Regidora de Turisme, Noelia Martínez, juntament amb representants municipals assistiran als actes institucionals convocats amb motiu de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana en FITUR.

El divendres 25 de gener, a les 13.30 hores, a la Sala de Premsa A, tindrà lloc la presentació al sector professional de l’oferta turística i patrimonial d’Utiel. En el desenvolupament de l’acte es presentarà la revista recentment editada “Utiel Turisme 2019” a la qual ja es pot accedir a través de la web de l’Ajuntament d’Utiel en la secció de turisme (http://www.utiel.es/es/page/revistas turisticassobre-utiel) i es projectarà el vídeo promocional d’Utiel com a destinació turística singular de l’interior de la província de València.

Entre els recursos turístics a destacar, es realitzarà especial esment als Cellers Subterranis recentment rehabilitats, patrimoni històric, cultural i etnològic de la ciutat que endinsa al visitant en el cor de l’Utiel Medieval. També es detallaran els principals esdeveniments culturals, històrics i festius de la ciutat, com la Fira i Festes d’Utiel, la Fira Utiel Gastronòmica, la V edició “Utiel, 250 anys a la llum de les espelmes” i les III Jornades de la Batalla del
Tollo.

El dissabte 26 de gener, la gastronomia típica d’Utiel tindrà especial rellevància. En concret, dins de les demostracions gastronòmiques i zona de tastos participaran les Associacions de Mestresses de casa Aitana i Tyrius d’Utiel i Mestresses de casa de les pedanies de Los Corrales i Las Cuevas que oferiran degustacions amb productes típics com “ajoarriero” i “turroncillo de burruecos”. També les carnisseries, fleques i cellers d’Utiel oferiran embotit, coques magres i vins com a representació gastronòmica del municipi.

Per a acomiadar FITUR 2019, el diumenge, 27 de gener a les 17.00 hores, tindrà lloc la desfilada de tropes d’Herois del Tollo com un dels esdeveniments destacats de la ciutat amb calat històric i projecció turística.

Cal destacar que en la passada edició de FITUR van participar més de 10.000 empreses del sector turístic i van assistir 250.000 visitants entre públic professional i general, la qual cosa la converteix en la fira més important del sector i, per tant, en una cita ineludible per a promocionar els recursos turístics d’Utiel.

Des de l’Ajuntament d’Utiel agraïm la participació i col·laboració de totes les associacions que han posat el seu granet de sorra en este projecte per a potenciar i incentivar el turisme i la difusió de la localitat tant en l’àmbit nacional com internacional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.