fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Torneig de Dramatúrgia Valenciana ja coneix els seus quatre semifinalistes

El Torneig de Dramatúrgia Valenciana ja coneix els seus quatre semifinalistes

El combat escènic de l’IVC celebra les semifinals el 21 i 23 de gener a la Sala Matilde Salvador.

El Torneig de Dramatúrgia Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura i La Nau Centre Cultural ja té els quatre semifinalistes: Borja López Collado i María Cárdenas s’han unit esta setmana passada als dos semifinalistes que es van conèixer la setmana anterior, el benisser Joan Nave i la castellonenca Begoña Tena.

Els huit púgils d’esta edició s’han enfrontat per parelles en els quarts de final, mitjançant dos textos de trenta minuts llegits per dos actors professionals, en un ring de boxa.

Els dies 21 i 23 de gener, a les 19 hores, se celebren les dues vetlades pugilístiques. Demà dimarts s’enfronten el dramaturg emergent Borja López Collado (El Benjamí Button de Patraix) versus l’autora María Cárdenas (La gauchita de Benimaclet), mentre que el dijous el protagonitzaran Begoña Tena (La corba de la Plana) contra Joan Nave (El garroferet de Benissa). I la gran final per a aconseguir el cinturó de campió del Torneig serà el 29 de gener en este mateix ring. El xou està servit.

Són temes contemporanis, amb colps d’humor càustic i crítica social. Des de la història de la mainadera de la Princesa d’Astúries a les referències als partits polítics. Predomina l’humor i l’atreviment en l’escriptura. Els intèrprets que participaran en estes semifinals i que donaran veu als textos són: Sergio Caballero, Alfred Picó, Sonia Alejo, Manu Valls, Isabel Martí, Diego Braguinski, Arianne Algarra i Arantxa Pastor.

En esta quarta edició del Torneig de Dramatúrgia estan participant els escriptors i escriptores Gemma Miralles, Joan Nave, Lucía Sáez, Begoña Tena, Gabi Ochoa, María Cárdenas, Pasqual Alapont i Borja López Collado, i compta amb l’actriu Pilu Fontán com mestra de cerimònies. Es tracta d’una ’emocionant i divertida activitat’ nascuda dins del Festival Temporada Alta de Girona fa set anys, de la mà del dramaturg Jordi Casanovas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.