fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els hospitals valencians commemoren el Dia del Llibre

Els hospitals valencians commemoren el Dia del Llibre

Els hospitals de la Comunitat Valenciana han preparat diverses activitats culturals amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, el 23 d’abril.

En concret, l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha realitzat diverses activitats. Entre elles, la presentació de l’obra amb els relats guanyadors de la XII Edició de Premis Literaris per a Pacients editada per l’Associació José Luis Sampedro per a la Salut i la Cultura. Els guardonats han estat Antoni Asensio Fons amb ‘Urgències’, i Franciso José Pascual Sánchez, amb ‘L’estrany rodamón’.

D’altra banda, els pacients pediàtrics de la Fe han gaudit d’un taller de relats infantils il·lustrats. Una activitat desenvolupada per les escriptores Anna Ballester i Teresa Sanchis i l’escriptor Carles Cano, al costat dels il·lustradors Jesús Huguet i Francesc Giménez. El taller organitzat per la Biblioteca de Pacients de l’Hospital La Fe, la Unitat Pedagògica Hospitalària en col·laboració amb la Fundació Bromera i el Consell Català del Llibre Infantil I Juvenil (ClijCAT) té com a objectiu el foment de la lectura infantil.

Per part seua, l’Hospital d’Alzira ha decorat el seu vestíbul principal amb mig centenar de llibres cedits per la biblioteca del centre, sota el lema ‘Pluja de llibres a l’Hospital de la Ribera’.

De la mateixa manera, l’Hospital de la Ribera dedica esta setmana la seua acció mensual contra la violència de gènere també al Dia del Llibre, amb l’organització de la jornada ‘Relats per la igualtat i contra la violència de gènere’, en la qual s’abordarà el poder de l’escriptura com a mitjà per a agitar consciències i superar traumes viscuts i es llegiran microrelats relacionats amb la violència de gènere.

Així mateix, el centre de la Ribera s’ha sumat a la iniciativa de la Fundació Atresmedia de lliurar un llibre als nens ingressats en la planta de Pediatria. Així, els més petits han rebut un exemplar del llibre ‘El nen que no volia ser blau i la nena que no volia ser rosa’, obra escrita i il·lustrada per Patricia Fitti i guanyadora del Premi Destinació Infantil Apel·els Mestres.

L’Hospital Clínic de València també s’ha sumat, un any més, a la celebració del Dia del Llibre repartint exemplars entre les nenes i nens ingressats a la sala de pediatria i a l’Hospital de Dia d’Oncologia pediàtrica. Com cada any, els llibres lliurats provenen d’una donació de la Fundació Atremedia, juntament amb la Fundació Seur i Kia Motors Ibèrica, els qui han distribuït exemplars per més de 200 hospitals de tot el país. Durant este dilluns, i els restants d’esta setmana, el personal de la sala s’encarregarà de fer el lliurament entre tots els nens i nenes que ingressen en el centre.

El dimarts 23 d’abril, Dia Internacional del Llibre, els nens i nenes ingressats a la Sala de Pediatria de l’Hospital Universitari Doctor Peset rebran a primera hora del matí el llibre que ha estat cedit per la Fundació Atresmedia. ‘El nen que no volia ser blau i la nena que no volia ser rosa’, vol ser un cant a la llibertat dels nens i nenes, perquè els patrons de gènere de la societat no aplaquen la seua creativitat i la seua personalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.