fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els Premis Literaris 2020 encaren la recta final a Benicarló amb una setmana carregada d’actes

Els Premis Literaris 2020 encaren la recta final a Benicarló amb una setmana carregada d’actes

La Setmana dels Premis començarà dilluns 19 d’octubre amb l’anunci dels guanyadors i viurà el punt culminant dissabte 24 amb l’acte de lliurament. També hi haurà exposicions, teatre i presentacions de llibres que es concentraran a l’Auditori Pedro Mercader.

El regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha presentat aquest matí la programació de la Setmana dels Premis, que inclou tota l’activitat que es durà a terme la setmana que ve amb motiu del lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2020. «Una Setmana —ha dit el regidor—, que serà la més austera que hem tingut fins ara [en referència a la covid19], però que no per això deixarà de ser enormement interessant».

Manchón ha volgut agrair una vegada més la col·laboració de totes les persones que fan possibles estos Premis, «especialment als nostres patrocinadors IFF, Ineos Composites i Fundació Caixa Benicarló, que des del primer dia han estat al costat d’este projecte».

La setmana començarà dilluns amb un dels plats forts: l’anunci dels guanyadors d’enguany i la lectura de les actes dels jurats de les diverses modalitats, que es durà a terme a les 11.00 hores a l’Auditori Pedro Mercader.

Dimarts, s’inaugurarà l’exposició «La maleta de l’avi», de l’escriptora Fátima Fernández i l’il·lustrador Juan Hernaz, autors de l’àlbum guanyador del III Premi Internacional d’Àlbum Infantil Il·lustrat que porta el mateix nom.

Per al dimecres s’ha programat una de les activitats més alternatives. Amb el títol «Qui diu que els joves no lligen?», tindrem presentació de llibres a càrrec de l’alumne de primer de Batxillerat de l’IES Ramón Cid Rubén Lores Sevilla i recital de hip hop i nova poesia urbana amb el grup HKI.

Dijous serà el torn del teatre en majúscules, amb la representació de «Romancero Gitano» a càrrec de Núria Espert, sobre textos de Federico García Lorca i Lluís Pasqual. Una cloenda de luxe per al Cicle de Teatre 2020.

Ja de cara al cap de setmana, divendres tindrà lloc la presentació dels llibres guanyadors de l’edició 2019 a càrrec dels autors i autores, que signaran llibres al final de la jornada. I dissabte, la gala de lliurament dels Premis 2020, presentada per la divulgadora literària, escriptora i guionista Irene Rodrigo i amb actuació del grup Free Boleros. Les persones assistents rebran com a obsequi un llibre de l’edició de 2019.

La Setmana la tancarà diumenge la conferència «Cómo canta Granada de noviembre a noviembre», a càrrec de la soprano Clara Ruiz, el guitarra Javier Mateo i Josi Ganzenmüller com a conferenciant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.