fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Huit curtmetratges valencians han sigut seleccionats com a candidats als Goya

Huit curtmetratges valencians han sigut seleccionats com a candidats als Goya

Quatre dels curtmetratges compten amb ajudes a la producci贸 que convoca anualment l’Institut Valenci脿 de Cultura.

Huit curtmetratges valencians, d’un total de 35, han sigut seleccionats per a competir en la 34 edici贸 dels Premis Goya, en les categories de millor curtmetratge d’animaci贸, documental i ficci贸. D’estos huit curtmetratges, quatre s贸n d’animaci贸, dos documentals i dos de ficci贸.

L’animaci贸 valenciana est脿 present en les candidatures dels Goya amb ‘Madrid 2120’, dirigit per Jos茅 Luis Quir贸s i l’oriol脿 Paco S谩ez; ‘Miss Mbulu’, dirigit per Benjam铆n Fern谩ndez i produ茂t per Ad谩n Aliaga i Miguel Molina Carmona; ‘Tutut煤’, dirigit per Rosa Peris i produ茂t per Mercedes i Rosa Peris; i ‘Vs. Santa’, dirigit per Aitor Herrero i Ra煤l Colomer i produ茂t per Susana Mil谩n.

En la categoria de documentals figuren ‘Los que desean’, dirigit per Elena L贸pez Riera i produ茂t per David Epiney, Elena L贸pez Riera i Eugenia Mumenthaler; i ‘Makun (No llores) – Dibujos en un C.I.E’, dirigit i produ茂t per Emilio Mart铆 L贸pez.

Els dos curtmetratges valencians presents en la categoria de ficci贸 s贸n ‘Cocodrilo’, dirigit i produ茂t per Jorge Y煤dice; i ‘Muero por volver’, dirigit per Javier Marco Rico i produ茂t per Sergi Moreno.

D’estos huit curtmetratges, quatre han comptat amb ajudes a la producci贸 que concedeix anualment l’Institut Valenci脿 de Cultura: els documentals ‘Los que desean’ i ‘Makun (No llores) – Dibujos en un C.I.E’ i les produccions d’animaci贸 ‘Miss Mbulu’ i ‘Tutut煤’.

‘Makun (No llores) – Dibujos en un C.I.E’ tamb茅 figura en el cat脿leg Curts 2019, amb el qual l’Institut Valenci脿 de Cultura promou el curtmetratge valenci脿 en festivals nacionals i internacionals.

Un comit猫, format per membres de la junta directiva de l’Acad猫mia de Cine i pels guanyadors de les 煤ltimes cinc edicions en les tres categories, ha seleccionat deu t铆tols en l’apartat de documental, quinze en la categoria de ficci贸 i deu en animaci贸.

Estos 35 curtmetratges podran ser votats en les pr貌ximes setmanes per tots els acad猫mics per a decidir els que, finalment, optaran als Premis Goya, que se celebraran el pr貌xim 25 de gener de 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.