fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 invertir脿 mig mili贸 d’euros a ajudar als pobles a valorar obres d’art hist貌riques com a recurs tur铆stic

La Diputaci贸 invertir脿 mig mili贸 d’euros a ajudar als pobles a valorar obres d’art hist貌riques com a recurs tur铆stic

El Govern Provincial inicia avui a Sant Mateu el calendari de lliurament de peces ja restaurades, que en 2015 van ser un total de 38.

La Diputaci贸 de Castell贸 invertir脿 457.671 euros en la labor de recuperaci贸 i restauraci贸 d’obres d’art hist貌riques en els pobles de la prov铆ncia perqu猫 aquests puguen utilitzar-les com a recurs tur铆stic dinamitzador de la seua activitat. Aquest treball realitzat pel Servei Provincial de Restauraci贸 compta amb una previsi贸 d’abastar una quarantena de peces, especialment d’art sacre, b茅 siguen pintures, escultures, mosaics, llen莽os, arquitectura, orfebreria o teixits entre unes altres.

El diputat de Cultura, Vicent Sales, ha iniciat avui a Sant Mateu el calendari de lliurament de peces ja restaurades als ajuntaments i municipis, amb l’escultura de Sant Bernardo de Claraval, la taula de Santo Domingo de Guzm谩n, i la pintura de la Verge de la Solitud. Sales ha explicat que “exemples com el que avui estem comprovant a Sant Mateu constaten la important labor que fa la Diputaci贸 perqu猫 els pobles puguen recuperar aquestes obres d’art que defineixen la seua traject貌ria hist貌rica i que, sens dubte, s贸n un reclam fonamental per a la seua oferta tur铆stica i cultural”.

En el cas de l’escultura de Sant Bernardo, el treball de recuperaci贸 ha sigut molt complicat, ja que aquesta pe莽a l’origen concret de la qual es desconeix (entre el s. XVII i XIX) havia rebut un fort impacte i en conseq眉猫ncia tenia danyat tant el seu suport com el seu policromia. Presentava gran quantitat d’esquerdes, p猫rdua de suport lleny贸s en bona part de l’escultura, llacunes i p猫rdues d’estrats i diverses capes de policromies realitzades durant el temps amb tal de dissimular la seua deterioraci贸. Per a aconseguir la seua recuperaci贸, els t猫cnics de la Diputaci贸 han dut a terme una important intervenci贸 centrada en l’estabilitzaci贸 del suport lleny贸s i en l’eliminaci贸 de les diferents capes policromades amb tal de recuperar l’aspecte m茅s primigeni de l’escultura.

Actuaci贸 integral de posada en valor del patrimoni

Quant a la labor de la Diputaci贸 en la recuperaci贸 hist貌rica i patrimonial de la prov铆ncia, el diputat ha recordat que “no es limita a aquesta part tan important, sin贸 que cal sumar els recursos que destinarem a Protecci贸 del Patrimoni Hist貌ric-Art铆stic dels municipis de la prov铆ncia, al Servei Provincial d’Arqueologia que implementar脿 un total de set campanyes en diversos jaciments castellonencs i a l铆nies d’actuaci贸 concretes com el que estem duent a terme en la Cartoixa de Valldecrist d’Altura, el Palau de Betx铆, l’edifici Colomer Zurita de Morella, la pla莽a de bous de Villafranca o la Concatedral de Castell贸 amb l’obra de Traver Cal莽ada. 脡s una actuaci贸 integral que suposa ajudar als municipis de Castell贸 a mantenir i real莽ar el seu patrimoni cultural i hist貌ric com un dels potencials que t茅 el nostre territori per a seguir creant m茅s i millors oportunitats de futur”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.