fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Instituci贸 Alfons el Magn脿nim estar脿 present a la Fira del Llibre de Val猫ncia per presentar les seues 煤ltimes novetats

La Instituci贸 Alfons el Magn脿nim estar脿 present a la Fira del Llibre de Val猫ncia per presentar les seues 煤ltimes novetats

Estan previstes una taula redona sobre la transici贸 valenciana, la presentaci贸 de la revista Aula de Lletres i signatura de llibres.

La Instituci贸 Alfons el Magn脿nim-Centre Valenci脿 d鈥橢studis i d鈥橧nvestigacions estar脿 present a la Fira del Llibre de Val猫ncia amb una caseta pr貌pia on mostrar脿 les seues 煤ltimes novetats i tamb茅 una bona part del seu fons editorial, que inclou m茅s de 1.300 t铆tols. D鈥檃questa manera, la instituci贸 depenent de la Diputaci贸 de Val猫ncia pret茅n tindre una major i m茅s activa pres猫ncia en la festa del llibre valenci脿, que enguany celebra la 51a edici贸. A m茅s de l鈥檈xposici贸 i venda de llibres, el Magn脿nim ha preparat un programa d鈥檃ctivitats que es desenvoluparan al llarg de les dos setmanes de la Fira (del 20 a l鈥1 de maig).

Presentaci贸 d鈥橝ula de Lletres Valencianes
El diumenge 24 d鈥檃bril, a les 19.30 hores, es presentar脿 el n煤mero 5 de la revista Aula de Lletres Valencianes. Revista Valenciana de Filologia, amb la pres猫ncia del seu director, Abelard Saragossa, i 脌ngel Calpe (Acad猫mia Valenciana de la Llengua i membre del consell de redacci贸 de la revista), Gil Manuel Hern谩ndez (professor de Sociologia de la Universitat de Val猫ncia), Josep 脌ngel Mas (professor de Ling眉铆stica de la UPV) i Vicent Flor (director del Magn脿nim). L鈥檃cte tindr脿 lloc a la sala 2 del Museu de Ci猫ncies Naturals (al parc de Vivers, al costat de la Fira del Llibre).

Taula redona sobre la transici贸 valenciana
El llibre de Jaime Mill谩s Cr贸nicas de la transici贸n valenciana (1972-1985) servir脿 d鈥檈xcusa per revisar este per铆ode hist貌ric tan intens i discutit, en una taula rodona amb la pres猫ncia del propi Mill谩s junt amb Jes煤s Sanz, periodista autor dels llibres El movimiento obrero en el Pa铆s Valenciano (1939-1976) i La cara secreta de la pol铆tica valenciana; Benito Sanz (professor de ci猫ncies pol铆tiques i autor del llibre La construcci贸n pol铆tica de la Comunitat Valenciana; Joana Tormo i Guillem Llop, autors del llibre Quan ens d茅iem Pa铆s. La preautonomia valenciana, i Vicent Flor, director del Magn脿nim. Ser脿 el dissabte 30 d鈥檃bril, a les 19.30 hores, a la sala 1 del Museu de Ci猫ncies Naturals.
Signatura de llibres

Per la caseta del Magn脿nim tamb茅 passaran diversos autors i autores per signar exemplars de les 煤ltimes novetats publicades. En concret est脿 prevista la pres猫ncia de Wilson Ferr煤s (Mestres i escoles de l鈥橦orta Sud, 1936-1939) i Adri脿 Bes贸 (Horts de tarongers. La formaci贸 del verger valenci脿) el dia 29 d鈥檃bril, de 18.30 a 19.30 h. El dia 30 d鈥檃bril, de 18 a 19 hores, signaran Jaime Mill谩s (Cr贸nicas de la transici贸n valenciana. 1972-1985), i Sergio Valero (Ni contigo ni sin ti. Socialismo y republicanismo en la Valencia de los treinta); i per a finalitzar, l鈥1 de maig, tamb茅 de 18 a 19 hores, li tocar脿 el torn a N煤ria Soriano (Bartolom茅 de las Casas, un espa帽ol contra Espa帽a) i Daniel Benito Goerlich (El Real Monasterio de San Agust铆n de Valencia).

Leave a Reply

Your email address will not be published.