fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Institució Alfons el Magnànim estarà present a la Fira del Llibre de València per presentar les seues últimes novetats

La Institució Alfons el Magnànim estarà present a la Fira del Llibre de València per presentar les seues últimes novetats

Estan previstes una taula redona sobre la transició valenciana, la presentació de la revista Aula de Lletres i signatura de llibres.

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigacions estarà present a la Fira del Llibre de València amb una caseta pròpia on mostrarà les seues últimes novetats i també una bona part del seu fons editorial, que inclou més de 1.300 títols. D’aquesta manera, la institució depenent de la Diputació de València pretén tindre una major i més activa presència en la festa del llibre valencià, que enguany celebra la 51a edició. A més de l’exposició i venda de llibres, el Magnànim ha preparat un programa d’activitats que es desenvoluparan al llarg de les dos setmanes de la Fira (del 20 a l’1 de maig).

Presentació d’Aula de Lletres Valencianes
El diumenge 24 d’abril, a les 19.30 hores, es presentarà el número 5 de la revista Aula de Lletres Valencianes. Revista Valenciana de Filologia, amb la presència del seu director, Abelard Saragossa, i Àngel Calpe (Acadèmia Valenciana de la Llengua i membre del consell de redacció de la revista), Gil Manuel Hernández (professor de Sociologia de la Universitat de València), Josep Àngel Mas (professor de Lingüística de la UPV) i Vicent Flor (director del Magnànim). L’acte tindrà lloc a la sala 2 del Museu de Ciències Naturals (al parc de Vivers, al costat de la Fira del Llibre).

Taula redona sobre la transició valenciana
El llibre de Jaime Millás Crónicas de la transición valenciana (1972-1985) servirà d’excusa per revisar este període històric tan intens i discutit, en una taula rodona amb la presència del propi Millás junt amb Jesús Sanz, periodista autor dels llibres El movimiento obrero en el País Valenciano (1939-1976) i La cara secreta de la política valenciana; Benito Sanz (professor de ciències polítiques i autor del llibre La construcción política de la Comunitat Valenciana; Joana Tormo i Guillem Llop, autors del llibre Quan ens déiem País. La preautonomia valenciana, i Vicent Flor, director del Magnànim. Serà el dissabte 30 d’abril, a les 19.30 hores, a la sala 1 del Museu de Ciències Naturals.
Signatura de llibres

Per la caseta del Magnànim també passaran diversos autors i autores per signar exemplars de les últimes novetats publicades. En concret està prevista la presència de Wilson Ferrús (Mestres i escoles de l’Horta Sud, 1936-1939) i Adrià Besó (Horts de tarongers. La formació del verger valencià) el dia 29 d’abril, de 18.30 a 19.30 h. El dia 30 d’abril, de 18 a 19 hores, signaran Jaime Millás (Crónicas de la transición valenciana. 1972-1985), i Sergio Valero (Ni contigo ni sin ti. Socialismo y republicanismo en la Valencia de los treinta); i per a finalitzar, l’1 de maig, també de 18 a 19 hores, li tocarà el torn a Núria Soriano (Bartolomé de las Casas, un español contra España) i Daniel Benito Goerlich (El Real Monasterio de San Agustín de Valencia).

Leave a Reply

Your email address will not be published.