fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Regidoria de Cultura inicia els expedients per a sol路licitar el BIC per a la Romeria i les gaiates

La Regidoria de Cultura inicia els expedients per a sol路licitar el BIC per a la Romeria i les gaiates

L’Ajuntament suma aix铆 aquestes dues noves iniciatives a la petici贸 ja en marxa de B茅 d’Inter猫s Cultural per al Preg贸.

La regidoria de Cultura, dirigida per Ver贸nica Ruiz, ha iniciat ja, a proposta de la Junta de Govern Local, la tramitaci贸 per a declarar B茅 d’Inter猫s Cultural (BIC) la ‘Romeria de les Canyes’ i les gaiates.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Castell贸, una vegada elaborats tots els informes t猫cnics de la fase preliminar i despr茅s de passar per aprovaci贸 plen脿ria, remetr脿 la documentaci贸 a la Conselleria de Cultura, que 茅s l’organisme que t茅 potestat per a aprovar la declaraci贸.

De fet, el Consistori ja compta amb el primer informe realitzat pel cronista oficial de la ciutat, Antonio Gasc贸, sobre aquest tema i en el qual destaca la singularitat de la nostra romeria i de la gaiata, s铆mbol per excel路l猫ncia de les nostres festes.

A m茅s, el Consistori ja s’ha posat en contacte amb el conseller de Cultura, Vicent Marz脿, qui ha vist amb molt bons ulls la iniciativa de l’ajuntament castellonenc.

Cal recordar que la Regidoria de Cultura ja va iniciar fa uns mesos els tr脿mits per a sol路licitar a la Generalitat Valenciana la declaraci贸 de BIC immaterial per al Preg贸, per a a莽貌 tamb茅 el cronista oficial de la ciutat, Antonio Gasc贸, ja va elaborar un informe que destaca la import脿ncia de la cavalcada quant a la seua base cultural i antropol貌gica dels pobles, la mitologia i tradicions de Castell贸. A m茅s, Gasc贸 tamb茅 ressalta en la seua cr貌nica les tres parts diferenciades del Preg贸 i l’evoluci贸 que ha experimentat el mateix des que, en 1945, el creara el farmac猫utic Manuel Segarra Ribes.

“Obtenir la declaraci贸 de B茅 d’Inter猫s Cultural per al Preg贸, la Romeria de les Canyes i les gaiates seria un gran pas de cara a la internacionalitzaci贸 de les Festes de la Magdalena que ajudaria a promocionar la ciutat i les seues festes fundacionals a nivell mundial, augmentant l’atractiu tur铆stic de Castell贸”, ha apuntat la regidora, Ver贸nica Ruiz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.