fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La revista en valencià Camacuc arriba a les escoles de Sagunt

La revista en valencià Camacuc arriba a les escoles de Sagunt

Les sessions dels tallers seran d’una hora de durada i totalment gratuïtes per als centres escolars de la ciutat que han demanat l’activitat

Durant este mes de març, la històrica revista infantil Camacuc, feta des de l’any 1984 per a xiquets i xiquetes en format de còmic, visitarà cinc centres de primària de la ciutat. Joan Escrivà, director de l’editorial, impartirà diversos tallers a l’alumnat de 6é de primària del centres Villar Palasí, Romeu, Cronista Chabret, Mestre Tarrazona i Maria Immaculada.

El Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt ha planificat esta activitat amb diversos objectius: acostar el còmic als escolars i així fomentar la lectura, conéixer els autors i les autores que dibuixen en la revista valenciana i en valencià degana del gènere, ajudar a normalitzar el valencià, conéixer recursos útils i eficaços per a crear i expressar-se a través del còmic i, a més, disfrutar del taller i de la creació plàstica. Les sessions seran d’una hora de durada i totalment gratuïtes per als centres escolars de la ciutat que han demanat l’activitat.

En este sentit, la regidora de Promoció del Valencià, Mª Josep Soriano, ha declarat que «des del Gabinet volem fer noves propostes, sobretot lúdiques, i entre elles tenim el taller de còmics que s’ha oferit als centres escolars de la ciutat de primària per als cursos de cinqué i sisé. Camacuc és qui ho va oferir i vam vore que era una ocasió lúdica perquè el còmic és un mitjà genial per aprendre, escriure, dibuixar i llegir en valencià».

Camacuc és una revista escrita íntegrament en valencià i feta per autores i autors valencians. Va nàixer al caliu de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià de la mà d’uns quants professionals de l’ensenyament preocupats per l’aprenentatge del valencià i la conservació de la nostra cultura.

«Esperem que esta proposta triomfe en la nostra ciutat i així l’any que ve puguem repetir-la en moltes més escoles. Este primer any s’han apuntat cinc escoles i aplegarà a uns 300 alumnes», ha finalitzat Soriano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.