fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de l’Alcora posa en marxa la Ruta del Patrimoni Industrial Cer脿mic

L’Ajuntament de l’Alcora posa en marxa la Ruta del Patrimoni Industrial Cer脿mic

S’han instal路lat 10 punts informatius, subvencionats en m茅s d’un 50% per l’Ag猫ncia Valenciana del Turisme.

L’Ajuntament de l’Alcora ha creat una nova ruta per a donar a con茅ixer i valorar el Patrimoni Industrial Cer脿mic conservat en el nucli urb脿 de la localitat.

Aix铆 mateix, tal com explica el primer tinent d’alcalde i responsable de Patrimoni i Turisme, V铆ctor Garcia, t茅 com a objectiu “enriquir l’oferta tur铆stica local, basada en la cer脿mica com a element diferencial”, a m茅s de “ser una acci贸 reivindicativa del patrimoni industrial, que ara a l’Alcora est脿 prenent for莽a amb la recuperaci贸 de la Reial F脿brica del Comte d’Aranda” i “fer un pas m茅s en l’aplicaci贸 del Pla Estrat猫gic de Turisme, en el qual s’expressa de forma contundent que la cer脿mica, en totes les seues vessants, ha de ser el motor de desenvolupament del sector tur铆stic a l’Alcora”.

Recentment s’han instal路lat 10 punts informatius (t貌tems), subvencionats en m茅s d’un 50% per l’Ag猫ncia Valenciana del Turisme, en els quals es destaquen els 10 elements constitutius d’este Patrimoni Industrial Cer脿mic (tangibles i intangibles) i s’ha extret la informaci贸 m茅s rellevant “per tal de donar una visi贸 general del que ha suposat este patrimoni per a l’Alcora i de la seua pres猫ncia als seus carrers com a eix del qual ha estat i 茅s la nostra localitat”.

Garcia ressalta que “l’activitat cer脿mica ha deixat una visible empremta a l’Alcora, no sols de forma f铆sica (xemeneies, f脿briques, mines, forns, configuraci贸 urbana…) sin贸 tamb茅 immaterial, en forma de coneixements, habilitats, processos productius, etc.”.

Els temes tractats en els 10 punts informatius s贸n: La R猫cua. Els molins, la Reial F脿brica, la tecnologia, la ind煤stria, les mines, l’expansi贸, l’urbanisme, la societat i la terrisseria.

En el monument commemoratiu de la R猫cua s’informa sobre este sistema tradicional de transport i comercialitzaci贸 de la producci贸 de la Reial F脿brica del Comte d’Aranda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.