Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’AVL i els ajuntaments de Vila-real i Alzira organitzen una Jornada sobre Jaume I i el seu temps

L’AVL i els ajuntaments de Vila-real i Alzira organitzen una Jornada sobre Jaume I i el seu temps

Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha anunciat hui a Vila-real la celebració el pròxim 17 de febrer d’una jornada científica dedicada a difondre la figura i l’època del monarca fundador del Regne de València.

L’anunci, que ha tingut lloc en l’antic Hostal del Rei, edifici que ara desitja recuperar la corporació municipal, ha coincidit amb la firma d’un acord entre els alcaldes dels ajuntaments de Vila-real i Alzira, i la institució normativa del valencià per a compartir la seu d’esta jornada centrada en l’estudi de l’obra del rei Jaume I.

Josep Benlloch i Diego Gómez, alcaldes de Vila-real i Alzira, respectivament, ha coincidit amb el president de l’AVL, Ramon Ferrer, en la importància de Jaume I en la història del nostre territori i en la necessitat d’estudiar el seu testimoni en aspectes com la llengua, la legislació, l’art, les tradicions i la cultura. Ferrer ha afirmat que “el que siguen dues poblacions històriques com Vila-real i Alzira les que conjuntament organitzen esta jornada contribuïx a homenatjar el monarca, però també a vertebrar el territori i agermanar les dues ciutats”.

Diego Gómez també ha valorat el fet que Alzira compte amb el Centre de Documentació Històric Jaume I, impulsat per l’AVL, un centre que, igual que la jornada d’investigació i documentació presentada hui, ajudarà a difondre la figura del monarca en l’àmbit nacional i internacional. Benlloch, per la seua part, ha aprofitat l’anunci per a presentar la jornada en un edifici declarat monument nacional, com és l’Hostal del Rei, i que l’actual equip de govern anhela recuperar per a la ciutat. “Este és un edifici que data de la fundació de la ciutat i volem que siga de tots els vila-realencs”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.