fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’AVL inaugurarà dimecres en la catedral de València un congrés internacional dedicat a sant Vicent Ferrer

L’AVL inaugurarà dimecres en la catedral de València un congrés internacional dedicat a sant Vicent Ferrer

L’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, presidirà l’acte inaugural

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) inaugurarà dimecres el Congrés Internacional «Sant Vicent Ferrer, projecció europea d’un sant valencià», amb el propòsit d’aprofundir en la figura de l’Escriptor de l’Any d’enguany i que comptarà amb la presència de reconeguts investigadors de la personalitat polièdrica del religiós i de la seua obra. A més, el congrés acollirà una exposició repartida en dos seus: la catedral de València i la sala Duc de Calàbria de la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, amb el títol: «Vicent Ferrer, un predicador de la tardor medieval».

El congrés començarà el dimecres 16 d’octubre, a les 11.30 hores, en la capella del Sant Calze de la catedral de València amb l’assistència d’una nodrida representació institucional, eclesiàstica, cultural, universitària i acadèmica. En l’acte intervindran l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i el professor Albert Hauf, en nom del comité científic. La conferència inaugural estarà a càrrec de Francisco Gimeno, professor de la Universitat de València, coordinador del congrés i comissari de l’exposició.

La sessió del matí acabarà amb la inauguració de l’exposició en la catedral de València, en què es mostraran materials bibliogràfics com els manuscrits de sermons vicentins en valencià que custodia l’Arxiu de la Catedral de València —la col·lecció més rica coneguda—, el volum manuscrit amb la traducció al castellà de sermons que va pertànyer a sant Joan de Ribera, custodiat pel Reial Col·legi i Seminari del Corpus Christi de València, el sermonari conservat en l’església parroquial d’Aiora, pintures, i una de les dos bíblies de sant Vicent Ferrer.

En la sala Duc de Calàbria del Centre Cultural La Nau s’exposarà la segona de les bíblies del predicador, juntament amb el manuscrit del diari de sessions del Compromís de Casp, el procés de canonització, llibres amb miracles i festes centenàries, entre altres obres del sant conservades per la Universitat de València. Els materials bibliogràfics seleccionats intenten, com ha explicat el professor Francisco Gimeno, posar al descobert els diversos aspectes que caracteritzaren la vida de Vicent Ferrer, personatge singular en la transició del segle XIV al XV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.