fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Orpesa celebra una setmana del llibre diferent

Orpesa celebra una setmana del llibre diferent

La Regidoria de Cultura ha dissenyat una programació per a tots els públics.

L’Ajuntament d’Orpesa se submergix estos dies en la celebració de la Setmana del Llibre, una festa que coincidix amb el Dia Internacional del Llibre, que es commemora cada 23 d’abril. Amb l’objectiu de fomentar la lectura entre la població, la Regidoria de Cultura ha preparat “una programació dirigida a tots els públics perquè durant estos dies de confinament puguen evadir-se a través de relats i novel·les, podent viatjar a altres mons i oblidar per unes hores la situació en la qual ens trobem”, segons el regidor de l’àrea, Gonçal Tamborero.

Este mateix dijous, a les 20.30 hores, l’escriptor i artista local Manu Parra presentarà de manera telemàtica, en directe des del seu compte de facebook, ‘La mar que en mi habita’, el seu segon poemari -després de la publicació de ‘Ressons de l’ànima’- en el qual l’autor reflecteix, amb versos esquinçadors, la pèrdua d’una mare.

Tamborero ha destacat que es tracta de “un acte que estava ja previst dins de la programació cultural i, en tractar-se a més d’un escriptor d’Orpesa, hem decidit seguir avant amb esta presentació, ja que els veïns tenien moltes ganes de conéixer estos nous poemes”.

A més, des del compte de instagram de la biblioteca municipal, els treballadors d’este espai penjaran durant tota la setmana vídeos amb recomanacions de lectures per a distraure’s durant aquesta quarantena, sessions de compte contes perquè els més xicotets de la casa gaudisquen amb històries que els transportaran a mons plens de fantasia i muntatges amb històries creades a partir de portades de llibres. Unes iniciatives que continuaran durant tot el confinament.

Així mateix, la programació inclourà una sèrie de tallers creatius, dirigits als més xicotets i joves de la casa, en els quals podran crear els seus propis punts de lectura amb la tècnica de la papiroflèxia i diferents ninots a partir de materials reciclats, entre altres treballs manuals.

L’edil encarregat de l’àrea anima a tota la població perquè “ens facen arribar els seus vídeos amb recomanacions de novel·les, contes o poemes i ens expliquen quins són els seus llibres favorits per a penjar-los en les xarxes socials i, d’esta manera, puguen arribar al major nombre de persones”. Es tracta, en definitiva, “d’una manera de compartir cultura entre tots els veïns d’Orpesa, que puguen ampliar la seua biblioteca i descobrir noves lectures durant el confinament”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.