fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Peníscola ha acollit un nou any el Piromusical en la Platja Nord, amb èxit de participació.

Peníscola ha acollit un nou any el Piromusical en la Platja Nord, amb èxit de participació.

Més de 120.000 persones s’han donat cita per a ser testimonis de l’espectacle “Luz del Barroco” que anuncia la celebració del XXI Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de la localitat.

Una selecció del oratori ‘Theodora’ De Händel ha servit de fil conductor per al tret de més de 500 quilos de pólvora al llarg dels 20 minuts que ha durat l’espectacle piromusical. Fins a 8 operaris han estat treballant durant dos dies en el muntatge del piromusical que ha comptat amb més de 2.500 efectes pirotècnics i més de 2,5 ordres de tret per segon per a realçar la música d’un dels grans compositors del barroc.

Després del piromusical, en l’edició d’enguany es podrà gaudir de nou concerts en el Castell del Papa Lluna, amb la presència de solistes i formacions internacionals, però també molts d’ells valencians. Entre els participants comptaran amb Capella de Ministrers, Capella Ibèrica, Fretwork, Ensemble de violes, Harmonía del Parnás, o Tronheim Barokk i solistes com Marisa Martins, Carlos Mena o Mariví Blasco.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat “les dues dècades d’història del Piromusical a Peníscola, una cita ineludible per als amants de la música barroca i els espectacles piromusicals que, a més, expliquen en la nostra ciutat, d’un marc realment excepcional i així ho testifiquen les desenes de milers de persones que s’han donat cita aquesta nit i que repeteixen any rere any”.

L’alcalde ha volgut felicitar a tots els serveis de seguretat que han fet possible el desenvolupament del piromusical amb normalitat i sense incidents, així com a l’empresa pirotècnica i les brigades municipals i de neteja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.