fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Política Lingüística reuneix el jurat que valora els llibrets de falla en valencià que opten al premi de la Conselleria

Política Lingüística reuneix el jurat que valora els llibrets de falla en valencià que opten al premi de la Conselleria

El veredicte es desvetllarà el dia 11 de març en l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc al monestir de Sant Miquel dels Reis.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, han saludat el jurat que hui estava reunit per valorar els llibrets de falles en valencià que opten al premi de la Conselleria. El veredicte del jurat es desvetllarà el dia 11 de març en l’acte de lliurament de premis que tindrà lloc al monestir de Sant Miquel dels Reis.

El jurat està presidit per Nathalie Torres, subdirectora general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme; exerceix de secretari Vicent Tortosa, cap de servei de Promoció; com a vocals integren el jurat Eva Maria Peydró, de la direcció territorial de València; Vicent Moreno, cap de servei d’Estudis i Planificació; Josep Palomero, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i, com a representants de la Junta Central Fallera participen José Luis Torres, Josep Lluís Marín, Gil Manuel Hernández i Luis Mesa.

En paraules del conseller Vicent Marzà, “impressiona la qualitat dels llibrets i l’aposta que han fet les diferents comissions per tal de fer llibres de qualitat, en la nostra llengua i, a més, posant en valor i dignificant una festa com les Falles, que esperem que siguen Patrimoni de la Humanitat”.

El director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, ha assegurat que “els llibrets de falla i el valencià són sinònims absoluts i, per tant, des d’aquesta conselleria hem apostat enguany per un increment important en la dotació dels premis”. A més, “enguany tenim la possibilitat que les Falles esdevinguen Patrimoni de la Humanitat i, si ho són, també ho seran els llibrets i, per tant, la llengua en què estan redactats”, ha afegit.

La dotació per a aquestos premis és de 43.250 euros i recauran en 60 premis per a llibrets de falla. El primer premi està dotat amb 3.500 euros; el segon, amb 3.000 euros; i el tercer, amb 2.500 euros. Les ajudes per als llibrets de falla passen dels 30.150 euros de 2015 a un total de 43.250 euros, aquestes ajudes experimenten un increment del 43,4%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.