fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora celebra la declaració de la Rompida de la hora com a Festa d’interés turístic autonòmic.

L’Alcora celebra la declaració de la Rompida de la hora com a Festa d’interés turístic autonòmic.

La declaració suposa un reconoixement als consistoris de diverssos grups polítics per els anys de treball.

Hui s’ha publicat la resolució per la qual es concedeix la Rompida de la hora de l’Alcora com a bé d’interés turístic autonòmic, amb data del 26 de febrer. Suposa un reconeixement a una celebració que “reuneix a milers de persones cada any en la nostra localitat en voltant del bombo i el tabal, un acte emblemàtic  per al nostre municipi”. En paraules de la cap de l’oposició Merche Mallol.

L’alcalde de l’Alcora també a difós personalment la notícia a través de les xarxes socials, on ha agraït  a “tots els que heu treballat colze a colze amb el Govern de l’Alcora els últims 6 mesos perquè siga una realitat.”

El Divendres Sant centenars de visitants acudeixen a l’Alcora per a presenciar l’acte més atractiu de la Setmana Santa “La Rompida de l’Hora” Multitud de fidels al tambor i el bombo de tota la província es reuneixen amb les seues túniques i estendards característics de cada confraria. Junts, s’uneixen en una mateixa pregària simbolitzant la unió dels tabalers. La Germanor del Santíssim Crist del Calvari de L’Alcora, fundadora de la Rompida de l’Hora és l’encarregada d’organitzar aquest acte. Detalls i invitacions a totes les confraries tant provincials com a nacionals, igual que un menjar de germanor entre els pobles assistents, formen part d’aquest esdeveniment. cal destacar que cada any una personalitat del món polític, social, cultural o esportiu és convidada per a iniciar la Rompida. “La Rompida” s’ha constituït com l’acte més atractiu de la Setmana Santa de l´l’Alcora. Potser siga perquè és un acte especial, únic i pioner a la Comunitat Valenciana, i indubtablement el so del tambor porta amb si un cert misticisme que atrau màgicament fins i tot fins als més escèptics. Cada any aquesta peculiar manera de resar i sentir la Setmana Santa té més adeptes. Milers de tambors i bombos sonen en el Divendres Sant alcorí a les 12:00 del migdia units en una mateixa pregària. respectant el dolor amb un silenci aterridor únicament trencat pel so del tambor i el bombo

Leave a Reply

Your email address will not be published.