fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Recomenació literària: El burócrata y el pobre

Recomenació literària: El burócrata y el pobre

Un llibre sobre les relacions administratives i el tractament de la misèria escrit per Vicent Dubois.

Les oficines de benestar generalment atrauen descripcions negatives de la burocràcia amb les seues cues, les seues rutines i la seu impersonalitat. Són màquines anònimes o el lloc de les relacions de servici neutrals? Mostrant com la gent experimenta l’administració pública estatal. El burócrata y el pobre ofereix una visió realista de les polítiques, institucions i reformes del benestar francés i, en fer-ho, dissipa ambdós mites.

Articulant la teoria de l’street-level bureaucreacy de MIchael Lipsky amb la sociologia de Pierrer Bourdieu i Erving Goffman. Vincent Dubois analitza les trobades cara a cara i la complexa relació entre els agents de benestar -desgarrats entre la seua funció institucional i els seus sentiments personals- i els sol·licitants de benestar, requerits per a traduir la seua experiència personal en categories burocràtiques. Situant les seues interaccions en un context més ample d’estructures socials i de relacions de classe, etnicoracials i de gènere, l’autor revela tant les seues determinacions com les seues funcions socials.

Un clàssic a França, referent internacional des de la seua traducció a l’anglés en 2010, el llibre serà d’interés per als enfocaments crítics, sociològics i antropològics en els camps del benestar, de l’administració i de les polítiques públiques.

Vicent Dubois és professor de Sociologia i Ciències Polítiques a la Universitat d’Estrasburg (Institut d’Estudis Polítics), membre del laboratori SAGE (UMR CNRS 7363). El seu treball en sociologia crítica de les polítiques públiques se centra en les polítiques culturals i el tractament públic de la pobresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.