fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Recomenaci贸 liter脿ria: El bur贸crata y el pobre

Recomenaci贸 liter脿ria: El bur贸crata y el pobre

Un llibre sobre les relacions administratives i el tractament de la mis猫ria escrit per Vicent Dubois.

Les oficines de benestar generalment atrauen descripcions negatives de la burocr脿cia amb les seues cues, les seues rutines i la seu impersonalitat. S贸n m脿quines an貌nimes o el lloc de les relacions de servici neutrals? Mostrant com la gent experimenta l’administraci贸 p煤blica estatal. El bur贸crata y el pobre ofereix una visi贸 realista de les pol铆tiques, institucions i reformes del benestar franc茅s i, en fer-ho, dissipa ambd贸s mites.

Articulant la teoria de l’street-level bureaucreacy de MIchael Lipsky amb la sociologia de Pierrer Bourdieu i Erving Goffman. Vincent Dubois analitza les trobades cara a cara i la complexa relaci贸 entre els agents de benestar -desgarrats entre la seua funci贸 institucional i els seus sentiments personals- i els sol路licitants de benestar, requerits per a traduir la seua experi猫ncia personal en categories burocr脿tiques. Situant les seues interaccions en un context m茅s ample d’estructures socials i de relacions de classe, etnicoracials i de g猫nere, l’autor revela tant les seues determinacions com les seues funcions socials.

Un cl脿ssic a Fran莽a, referent internacional des de la seua traducci贸 a l’angl茅s en 2010, el llibre ser脿 d’inter茅s per als enfocaments cr铆tics, sociol貌gics i antropol貌gics en els camps del benestar, de l’administraci贸 i de les pol铆tiques p煤bliques.

Vicent Dubois 茅s professor de Sociologia i Ci猫ncies Pol铆tiques a la Universitat d’Estrasburg (Institut d’Estudis Pol铆tics), membre del laboratori SAGE (UMR CNRS 7363). El seu treball en sociologia cr铆tica de les pol铆tiques p煤bliques se centra en les pol铆tiques culturals i el tractament p煤blic de la pobresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.