fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Restaurades la Torre de la Pres贸 i el Forn de Benassal

Restaurades la Torre de la Pres贸 i el Forn de Benassal

La Diputaci贸 ajuda a mantenir, rehabilitar i promocionar el patrimoni hist貌ric per a generar oportunitats en els pobles

Javier Moliner va inaugurar ahir de vesprada聽la restauraci贸 de dos espais emblem脿tics de Benassal: La Torre de la Pres贸 i el Forn de Dalt. Amb una inversi贸 de 350.000 euros, el Govern Provincial impulsa el turisme cultural en aquest municipi de L麓Alt Maestrat posant en valor la hist貌ria dels seus municipis.

El president de la Diputaci贸, Javier Moliner, ha explicat en la inauguraci贸 d’ambdues actuacions en el municipi 鈥渓’important que 茅s con猫ixer el valor del que tenim, restaurar aquells edificis que segles arrere van donar a la nostra terra el significat que ara t茅. No solament 茅s important per a con猫ixer la nostra hist貌ria, sin贸 per a posar-la en valor com un important recurs tur铆stic, dinamitzador de l’activitat dels nostres pobles per a donar-los noves oportunitats de vida als seus ve茂ns durant tot l’any. Aix铆, al mateix temps que vam mostrar als quals v茅nen de fora la nostra singularitat com a poble ajudem al fet que es mantinga la poblaci贸 en aquests municipis que fan de la nostra prov铆ncia un lloc 煤nic鈥.

cal assenyalar que tots dos edificis pertanyen al segle XIV i tenen gran rellev脿ncia hist貌rica a Benassal, i 茅s per a莽貌 que la seua visita ja es va a incloure en el circuit tur铆stic cultural que ofereix el municipi. Aix铆 ho ha indicat tamb茅 l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, qui ha posat en valor que 鈥渆l poble recupere dos espais tan emblem脿tics com aquests i poder obrir-los a tots els ve茂ns i visitants despr茅s de tants anys. Ara toca seguir treballant per a incloure aquests edificis en el nostre circuit tur铆stic i posar-los en valor des de la cultura local perqu猫 tots els ve茂ns se senten orgullosos鈥.

1,7 milions per a posar en valor la hist貌ria dels nostres pobles
La Diputaci贸 de Castell贸 ha executat durant 2015 un complet programa d’actuacions dirigides a la recuperaci贸 i posada en valor del patrimoni hist貌ric i cultural dels municipis com a aposta per posicionar la singularitat castellonenca en cadascuna de les seues expressions art铆stiques i patrimonials. Aix铆, la instituci贸 destinar脿 un total d’1.692.276 euros d’inversi贸 de l’ambici贸s pressupost de cultura per a 2015, d’un total de set milions d’euros, als programes de Restauraci贸, Arqueologia, Protecci贸 del Patrimoni Hist貌ric-Art铆stic i la rehabilitaci贸 d’edificis hist貌rics i emblem脿tics de nou municipis.

Les actuacions m茅s recents s贸n les que el servei de Restauraci贸 i Conservaci贸 est脿 duent a terme en l’ermita de Sant Antonio de Vilafermosa, on els t猫cnics han confirmat l’enorme valor i transcend猫ncia de les pintures que han trobat, pertanyents a l’煤ltim ter莽 del segle XV.

Tamb茅 en la Concatedral de Castell贸, amb l’aportaci贸 de la qual la Diputaci贸 contribueix a millorar el patrimoni hist貌ric i cultural de la ciutat en el projecte global dissenyat per l’artista Vicente Traver Cal莽ada per al Retaule de l’Altar Major recentment instal路lat en la seua primera fase. La instituci贸 provincial ja ha confirmat la seua col路laboraci贸 per a la seg眉ent fase a realitzar durant 2016.

Tamb茅 en el cas de la Bas铆lica de Vila-real la Diputaci贸 ha tornat a donar un nou impuls al turisme religi贸s en concloure enguany la restauraci贸 de dues emblem脿tiques imatges del Museu El Pouet del Sant en la Bas铆lica de Sant Pascual: la Imatge de Vestir i La Dolorosa.

I no cal oblidar l’important treball de rehabilitaci贸 arquitect貌nica que la Diputaci贸 ha concl貌s ja en el Castell de Pen铆scola com a part del Pla Director en el qual seguir脿 invertint fins als 4,5 milions d’euros compromesos en aquest projecte. La rehabilitaci贸 enriqueix ja la visita del Castell gr脿cies a la incorporaci贸 de detalls in猫dits fins ara desconeguts de les habitacions pontif铆cies del Papa Lluna en l’edifici i l’origen del qual es remunta al segle XIII. Aquests treballs de rehabilitaci贸 que ara conclouen han incl貌s la restauraci贸 del patrimoni del castell aix铆 com de part del parc d’artilleria i la renovaci贸 de l’oferta museogr谩fica amb l’objectiu que aquesta fortalesa recupere tot la seua esplendor i siga el m茅s atractiva possible per al visitant.

Foment del turisme cultural i religi贸s castellonenc
El treball de la recuperaci贸 patrimonial realitzat per la Diputaci贸 va unit a l’organitzaci贸 i participaci贸 en diverses exposicions que acosten aqueix patrimoni recuperat als ciutadans de la prov铆ncia i turistes d’altres zones.
Aix铆, el Servei de Restauraci贸 de la Diputaci贸 ha participat activament en la Fira MART d’Art Contemporani celebrada a Castell贸 i col路labora de forma continuada amb diferents museus de la prov铆ncia com el de Belles arts de Castell贸, el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafam茅s o el Museu del Pouet del Sant de Vila-real.

Leave a Reply

Your email address will not be published.