fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

M茅s de 4.000 castellonencs atrapats en una estafa piramidal

M茅s de 4.000 castellonencs atrapats en una estafa piramidal

La Plataforma d鈥橝fectats per Libertagia reuneix a les v铆ctimes d鈥檜na estafa que podria haver afectat 250.000 espanyols, i d鈥檈lls m茅s de 4.000 viuen en la prov铆ncia de Castell贸.

Tot va comen莽ar com una forma de guanyar diners, els participants dedicaven uns minuts al dia a 鈥榗licar鈥 sobre una s猫rie d鈥檃nuncis i esperar uns segons. A莽貌 feia que les empreses anunciants milloraren el seu posicionament en les cerques d鈥檌nternet i per a莽貌, pagaven una quantitat a Libertagia que, al seu torn, traslladava una part dels beneficis a manera d鈥檃notacions digitals als comptes dels col路laboradors, xifres que m茅s tard, podrien canviar-se per diners.

El negoci va cr茅ixer i es van obrir noves formes on els usuaris podien guanyar m茅s, com captant a altres interessats i obtenir tamb茅 una part dels seus beneficis. A m茅s, els usuaris tenien la opci贸 de realitzar inversions per a obtenir m茅s guanys que es multiplicaven amb el pas del temps.

Els problemes van arribar quan entitats financeres van comen莽ar a posar problemes per a cobrar aquests diners virtuals. A mitjans d鈥檈nguany el cas va arribar fins al Jutjat d鈥橧nstrucci贸 n煤mero 5 de Granada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.