fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Falles 茅s una festa en la qual els sentiments estan a flor de pell” Rosa Rillo, Fallera Major de Benicarl贸.

“Falles 茅s una festa en la qual els sentiments estan a flor de pell” Rosa Rillo, Fallera Major de Benicarl贸.

Rosa Rillo ha complit el seu somni de coronar-se reina de les tretze falles de Benicarl贸, en els 煤ltims dies del seu regnat ens conta la seua experi猫ncia.

驴Qu猫 significa per a tu haver sigut nomenada Fallera Major de Benicarl贸 2016?

Un privilegi, per貌 tamb茅 una gran responsabilitat. Per a mi les falles s贸n una de les millors festes de la nostra ciutat i la que jo sempre he viscut m茅s a prop. Tindre l’oportunitat de representar aquesta festa 茅s per a mi un somni fet realitat. Per貌 tamb茅 茅s una responsabilitat, ja que desitge estar a l’altura del c脿rrec i representar tots els fallers i les falleres de Benicarl贸 com es mereixen.

Com vas reaccionar quan et van trucar per a comunicar-te la not铆cia?

Sincerament, amb sorpresa per貌 amb molta alegria, ja que em feia molta il路lusi贸.

Fa molts anys que est脿s al m贸n de la festa, quin 茅s el record m茅s important que tens d’aquests anys?

Porte des de ben menuda vestint-me de fallera a la meua falla, els Cremats, i des de la primera vegada no he faltat cap any. D’aix貌 en fa aproximadament setze. A m茅s, pertany a la comissi贸 jove d’aquesta falla des de fa uns sis anys.

Records importants, n’hi ha de molts. De la inf脿ncia en tinc molts i molt bons. Per貌, sens dubte, els millors s贸n els de quan vaig ser Fallera Major de la meua falla, l’any 2014. Estic segura que aquest any no ser脿 menys.

Ens agradaria con茅ixer-te en un 脿mbit m茅s personal, quines s贸n les teues aficions fora del m贸n de la festa?

Els 煤ltims anys, els estudis i les falles han ocupat gaireb茅 tot el meu temps. Per貌, sempre que puc, m’agrada passar el temps amb els meus amics.

Quina t’agradaria que fos la teua professi贸 del futur?

He estudiat dos cicles formatius de la fam铆lia sanit脿ria i m’agradaria estudiar infermeria i ser llevadora en un futur.

Finalment, com a ambaixadora de les festes de la ciutat, com explicaries les falles a alg煤 que no sabea gens d’elles?

Falles 茅s una festa en la qual els sentiments estan a flor de pell i un aut猫ntic regal per als sentits. Al nostre poble hi ha centenars de persones implicades en la festa, que formen part de les tretze comissions falleres de la nostra ciutat. Totes elles treballen durant tot l’any per, al mes de mar莽, poder traure al carrer els seus monuments fallers, al voltant dels quals gira la festa. El poble es transforma. Durant una setmana, per tots els racons hi ha olor a p贸lvora, m煤sica, flors, fallers i falleres lluint preciosos vestits regionals… i, sobretot, molt bon ambient.

Leave a Reply

Your email address will not be published.