fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ayishah – L’opini贸 de Juan Manuel Segarra, Coordinador d’Iniciativa a Castell贸.

Ayishah – L’opini贸 de Juan Manuel Segarra, Coordinador d’Iniciativa a Castell贸.

Juanma ens porta la hist贸ria d’uns refugiats sirians a les nostres pantalles.

Ayishah 茅s una nena menuda, molt prima, morena, amb uns ulls vius i聽grans, molt grans, enormes; uns ulls que brillen sempre, quan juga i聽quan camina, quan riu i quan observa atentament les indicacions que un聽soldat perfectament prove茂t li fa a son pare per a que s鈥檃fanye en la聽seua marxa i no interrompre el pas del riu de gent en el que es troben.

Ayishah significa emp猫nyer i certament espenta no li falta. No s’ha聽queixat mai de les llargues caminades a les quals ha sotm猫s Kaysan a聽tota la fam铆lia. Kaysan 茅s el pare d’Ayisha, home prudent, fet a si聽mateix, un home savi i treballador, que un dia va deixar darrere la seua聽vida, la guerra d鈥檃ltres que assola el seu pa铆s i va marxar a buscar
refugi a Europa, terra d’acollida.

Dels cinc que van partir de S铆ria, la seua parella i els dos germans聽d’Ayishah es troben a Turquia, relativament en bones condicions, els聽bessons s贸n massa menuts per realitzar tan llarg viatge, per貌 Kaysan i聽Ayishah han decidit provar sort, arribar a Europa, demanar asil per聽refugiats de guerra i sol路licitar l鈥檃grupament familiar. El que va
davant va davant.

I en el fang de Maced貌nia es troben pare i filla, conduits de tornada a聽Gr猫cia per ordre d鈥檜n govern que diu que ha tancat les fronteres聽temporalment, a espentes, per la via d鈥檜rg猫ncia. Han perdut la聽majoria d鈥檕bjectes personals i roba pel cam铆, per貌 la xiqueta mant茅聽la nina de drap amb la qual parla a totes hores, buscant tolls per聽endre莽ar-la i pentinar-la. -“T鈥檋as embrutat en el fang, ara et netejo聽per a que estigues guapa” li etziba.

El contrast entre el patiment en el rostre de Kaysan, la desesperaci贸聽d鈥檜n pare desorientat i la vitalitat d’Ayishah, la llum dels seus聽ulls, les ganes de jugar en mig del fangar, el seu optimisme i la聽il路lusi贸 que despr猫n, s贸n brutals.

-“Europa ens tanca les portes, no s茅 si podrem continuar”

-“Gr猫cia no, pare i diuen que podem intentar arribar a Canad脿, que 茅s
pa铆s d鈥檃sil”.

Kaysan somriu i pensa que aquesta nena, amb nou anys, ha crescut massa聽apresa des de que van marxar fugint de la guerra.

I somriu i s鈥檃l莽a, amb 脿nims renovats entre la riuada de persones i聽s’abracen fort, molt fort…

juan-manuel-segarra

Juan Manuel Segarra 茅s聽Coordinador d’Iniciativa a les comarques de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.