fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

S’inaugura a la Biblioteca Municipal el Fons Bibliogràfic “Agustí Comes” a Vinarós

S’inaugura a la Biblioteca Municipal el Fons Bibliogràfic “Agustí Comes” a Vinarós

La creació d’aquest fons especialitzat en el món del cinema ha estat possible gràcies a la donació de més de 1.400 exemplars que va realitzar la neboda de Comes, Carmen Lázaro.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, Marc Albella, ha presentat el nou fons bibliogràfic en honor a Agustí Comes, que ja ha quedat inaugurat oficialment a la Biblioteca Municipal perquè tot el públic interessat en el món del cinema pugui fer ús del material que el compon.

“La creació d’aquest fons ha estat possible gràcies a la donació desinteressada que va fer la seua neboda Carmen Lázaro, de més de 1.400 exemplars que formaven part de la biblioteca personal d’Agustí Comes, una persona d’especial rellevància dins el món cultural vinarossenc i gran amant del món del cinema”, ha explicat Albella, que ha agraït en reiterades ocasions la cessió d’aquestes obres.

En aquest nou fons, especialitzat en el setè art, els usuaris de la Biblioteca trobaran a partir d’avui des de monografies sobre la història del cinema, la crítica, la producció, el cinema en diversos països, directors, actors i gèneres, fins a revistes especialitzades com Dirigido, Cinema 2002, Casablanca: papeles de cine i Nuestro Cine.

Albella també ha recordat que més de 100 llibres d’aquesta donació són obres anteriors a 1958, les quals, pel seu valor patrimonial, han passat a ampliar el fons antic de la Biblioteca.

Agustí Comes (Vinaròs, 1921-2010), conegut per molts com Don Agustí, va ser catedràtic de francès i fundador en 1960 del col·legi privat Liceo Quijote. Durant la seua trajectòria va ser considerat com tot un referent en l’àmbit de l’educació i la cultura localment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.