fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real sol·licitarà que la Setmana Santa local siga declarada d’interès turístic autonòmic per la seua història i singularitat

Vila-real sol·licitarà que la Setmana Santa local siga declarada d’interès turístic autonòmic per la seua història i singularitat

La petició, avalada per la Junta Central de Setmana Santa, pretén reforçar la projecció turística d’esta celebració, una de les més antigues de la província i que destaca pel seu “valor cultural” i elements únics com la Passió musical ‘Laquima Vere’.

L’Ajuntament de Vila-real farà un pas més en la promoció turística de la Setmana Santa local amb la petició a la Generalitat Valenciana perquè la Setmana Santa local siga declarada festa d’interés turístic autonòmic. Així ho han anunciat hui el regidor de Turisme, Diego Vila, i el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, els qui han incidit en les característiques de la celebració vila-realenca, que la diferencien d’altres municipis de la Comunitat Valenciana.
Vila ha recordat que la Setmana Santa de Vila-real compta des de 2010 amb la declaració d’interés turístic provincial i ha recalcat que presenta una singularitat que la faria mereixedora d’esta nova distinció autonòmica, per ser una de les més antigues de la província, ja que hi ha documentació que acredita la celebració de la Setmana Santa de Vila-real almenys des de 1546. A més, l’edil de Turisme també ha destacat el valor cultural de la Setmana Santa vila-realenca per la gran qualitat artística de les imatges de les diferents confraries i germandats, d’escultors com José Ortells i Pascual Amorós, “que són vertaderes obres d’art que processionen pels carrers de la ciutat i que fan que cada any vinguen a Vila-real turistes d’altres municipis, siguen creients o no, atrets per este valor cultural de la nostra Setmana Santa”.

Vila ha assenyalat que la Junta Central de Setmana Santa, que agrupa 10 confraries i germandats i prop de 3.000 confrares, “porta deu anys innovant i potenciant la Setmana Santa amb nous esdeveniments que la diferencien”, sense oblidar la tradició i la història que identifiquen a aquesta celebració.

En este sentit, el president de la Junta Central, Pascual Sanz, ha nomenat actes com el Pregó Musical, la Peregrinació a Torrehermosa, la Processó Infantil, la Processó del Silenci, la Passió musical Laquima Vere o la Trobada de Guàrdies Romanes i Armats, que són propis de la Setmana Santa vila-realenca i que s’han anat incorporant en l’última dècada per a diferenciar-la d’altres celebracions. Sanz ha destacat que Vila-real té “una Setmana Santa molt participativa, que gaudixen no sols els veïns i veïnes de la ciutat, sinó també persones d’altres municipis que ens visiten”. Amb esta petició d’interés turístic autonòmic “estem lluitant perquè la Setmana Santa de Vila-real tinga el reconeixement que mereix”, ha afegit Sanz.

Per part seua, el regidor de Turisme, qui ha agraït especialment el treball desinteressat dels membres de la Junta Central de Setmana Santa i les diferents confraries i germandats, també ha recordat l’aposta pel turisme religiós que manté l’equip de govern i que “conjuga història, tradició i cultura”.
La petició en la Generalitat Valenciana per a esta declaració d’interés turístic autonòmic s’elevarà al pròxim ple ordinari del 28 de gener per a la seua aprovació i inici de la tramitació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.