fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vinaròs celebrarà el 6 de maig la “Festa per la Llengua”

Vinaròs celebrarà el 6 de maig la “Festa per la Llengua”

Durant tot el dia hi haurà multitud d’actes i tallers relacionats amb el valencià al passeig de Colom

Després de diversos anys Vinaròs tornarà a ser una de les localitats que, el proper 6 de maig, acollirà una nova edició de la “Festa per la Llengua”, junt amb altres poblacions valencianes que enguany celebraran també aquesta jornada festiva.
Aquest mateix matí han estat presentats els cartells i la programació dels actes i tallers, els quals començaran a partir de les 10:00 hores amb una crida a unir-se a la celebració, a càrrec dels Dimonis i la Colla de Dolçaina i Tabals. Posteriorment, les activitats es concentraran a la pèrgola del Passeig Colom de la localitat.

“Tindrem unes 40 haimes d’entitats educatives i culturals i s’han organitzat unes 12 activitats, entre elles un concert de Cesk Freixas, a més dels tallers de les associacions. Es tracta, per tant, d’una aposta forta que hem volgut fer aquest any, amb una programació més potent i amb major pressupost destinat a l’organització d’aquesta jornada”, ha assenyalat el regidor de Cultura, Marc Albella.

Per la seua banda, Joan Ortí, de Maestrat Viu, l’entitat que representa a l’Escola Valenciana en el territori, ha parlat de la importància d’aquest tipus d’iniciatives per fomentar l’ensenyament del valencià i l’estima per la nostra llengua.

En aquesta “Festa per la Llengua” es troben representats tots els centres públics i concertats de Vinaròs, que de fet ja han participat en el concurs per a l’elaboració del logotip. També ho faran estudiants, docents i representants de les AMPES d’altres poblacions com Benassal, la Sénia, Benicarló o Peníscola, a més d’agrupacions com la Muixeranga, Nanos i Gegants o Els Dimonis, entre d’altres.

Tant Albella com Ortí han volgut agrair la seua implicació i convidar a la ciutadania a participar en aquesta festa. En la seua organització, per part del consistori, també està participant AVIVA Vinaròs, a càrrec de la tècnica lingüística Maria Josep Arayo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.