fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vinaròs tindrà una bandera roja i blanca

Vinaròs tindrà una bandera roja i blanca

Finalment, i a través de la Regidoria de Cultura, s’han atès les peticions del consistori perquè la bandera local porte els colors del districte marítim de la ciutat.

Vinaròs tindrà finalment una bandera roja i blanca, els colors històrics representatius del districte marítim de la ciutat, segons ha sigut notificat el consistori a través d’una certificació oficial del Consell Tècnic d’Heràldica i Vexil·lologia de la Generalitat Valenciana.

Esta confirmació arriba, explica el regidor de Cultura Marc Albella, després de diverses reunions amb experts i d’haver presentat diversos informes. A finals de novembre, ell mateix, acompanyat per l’alcalde Enric Pla, van assistir a una vista oral a València per tractar esta qüestió.

En esta reunió es va poder arribar a un acord perquè en lloc de roig i groc, els colors fossin el roig (a la part esquerra) i el blanc (a la part dreta). La bandera, però, estarà partida en vertical i no en perpendicular com s’havia plantejat inicialment.

Això es deu al fet que en la bandera inicial, que era idèntica a la del districte marítim, es solapava el color roig de l’escut amb el roig del fons. Per evitar entrar en conflictes històrics i heràldics, el Consell Tècnic ha indicat que la millor manera de solucionar-ho era amb una partició vertical.

“Toi i això creiem que d’esta manera serà més fidel a la història i a la tradició marinera de la nostra ciutat, pel que estem contents amb esta notícia, de la qual ja hem informat al Consell Municipal de Cultura. En ell estan representats polítics de diferents grups, entitats i personalitats del món de la cultura local”, ha explicat Albella.

El següent pas, ha agregat, “serà traslladar-la a la Comissió Informativa que tindrem al febrer i portar el tema al ple, on s’espera que els diversos partits ho aproven, ja que en el seu moment esta moció va ser proposada per Maria Dolores Miralles, del PVI, i va comptar amb el suport unànime de tots”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.