fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora agilitzarà la concessió d’ajudes contra la pobresa energètica en crear unes bases específiques

Almassora agilitzarà la concessió d’ajudes contra la pobresa energètica en crear unes bases específiques

El procediment se separa així de les ajudes d’emergència social i compta amb requisits propis.

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora ha elaborat unes bases per a regular la concessió d’ajudes per tal lluitar contra l’empobriment energètic, les quals es faran públiques pròximament. El text especifica les condicions que han d’acreditar les llars que s’acullen a aquest pla, uns requisits que queden així arreplegats de manera independent dels de les Prestacions Econòmiajuques Individuals (PEI).

Tal com ha explicat l’edil de l’àrea, Diana Belliure, l’existència d’aquestes bases permetrà “regular la concessió d’aquestes ajudes específiques i agilitzar-ne la tramitació, ja que sol ser habitual que els tècnics compten amb poc marge de temps per a evitar els talls”. “El nombre d’intervencions que el departament realitza en aquesta matèria demostra és un problema social freqüent al qual, amb la creació d’aquestes bases, garantim fer front durant el temps que siga necessari”, ha manifestat la regidora.

Així doncs, tal com arreplega el document, els veïns que recórreguen a aquestes ajudes hauran d’estar empadronats a Almassora i pertànyer a unitats familiars de convivència, que en el moment de la valoració de la necessitat, no superen la quantia mensual per capita de l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM). Per a la sol·licitud, hauran d’aportar en Serveis Socials una còpia del DNI de tots els membres de la família que compten amb aquest document i els rebuts que no puguen atendre, així com altres documents addicionals tals com el contracte de lloguer si en tenen o la targeta de demandant d’ocupació.

El consistori ja ha iniciat el procés de renovació dels convenis que va subscriure en 2015 i 2016 amb Iberdrola, FACSA i Gas Natural-Fenosa, de manera que puga garantir la cobertura a totes les famílies que sol·liciten la intervenció municipal per a evitar talls d’electricitat, aigua i gas. Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora compta amb un partida de 27.775 euros per a combatre la pobresa energètica, que en el pressupost de 2017 ha sigut separada dels 222.225 euros destinats a les PEI. A la fi del passat any, les gestions de la administració municipal havien aconseguit evitar més de 30 talls de subministrament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.