fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Baixada espectacular de l’IBI a Vilafamés

Baixada espectacular de l’IBI a Vilafamés

Els veïns pagaran entre un 8 i un 84% menys.

Després d’anys de contínues pujades, tots els veïns i veïnes de Vilafamés estan pagant menys “contribució”. El regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles, ha explicat que es produirà una baixada en el rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI), entre el 8 i el 84% menys. Això és degut, entre altres coses, al fet que el coeficient que aplica l’Ajuntament se situa en el mínim legal. La rebaixa total correspon a una quantia total de 184.203,71 euros.

La gestió econòmica duta a terme per l’equip de Govern del Pacte del Batlle ha permès rebaixar el gravamen que aplica el municipi a l’IBI al mínim permès per la llei: el 0,4%. Segons ha apuntat Trilles “ja teníem el gravamen en el mínim legal, però el govern de Madrid ens va obligar a pujar-lo al 0,5% per a les vivendes que sobrepassaven un determinat valor. Ara, per fi, podem complir amb el compromís que havíem adquirit i el percentatge torna al 0,4% a tot el municipi. “

De la mateixa manera, totes les propietats també es veuen afavorides amb la reducció del coeficient sobre el valor cadastral de 0,092%.

Un altre dels canvis que també afecta a la reducció d’aquest impost ha estat la reducció del valor del sòl urbanitzable corresponent a la zona SR1 -entorn de la Tanca- i la zona SI6 industrial II. A més, zones com el SR3 – canalització Font d’en Jana -, SR4 – zona posterior a la caserna – i SR2 – zona davant col·legi – també han vist reduït el seu gravamen en passar a categoria cadastral de rústica.

Gestió Municipal amb menys ingressos

La reducció de l’IBI suposarà que l’Ajuntament deixe d’ingressar aquest any 184.203,71 euros. No obstant això, des del municipi Sergi Trilles ha indicat que “considerem positiu que els veïns tinguen en poder seu diners per fer inversions i dinamitzar l’economia”. El 2015 l’Ajuntament va ingressar 708,555,01 euros mentre que el 2016 els ingressos són de 524.321,30 euros.

L’equip de Govern del Pacte del Batlle gestionarà aquests comptes amb menys ingressos de manera més eficient per als veïns de Vilafamés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.