fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 planteja un bo de transport per a persones en atur de 9 i 18 euros mensuals

Castell贸 planteja un bo de transport per a persones en atur de 9 i 18 euros mensuals

L’alcaldessa, Amparo Marco, subratlla que aquesta iniciativa permetr脿 鈥渁lleujar l’economia de les fam铆lies que pateixen la desocupaci贸鈥

El Govern municipal ha plantejat una proposta per a subvencionar el transport p煤blic a persones en situaci贸 de desocupaci贸 鈥渁mb l’objectiu d’ajudar a qui m茅s ho necessita en un moment de crisi com el que encara estem vivint i que pateixen moltes fam铆lies a Castell贸鈥, ha explicat l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco. L’informe t猫cnic elaborat per Mobilitat proposa establir un bo mensual per a aturats subvencionat en funci贸 dels ingressos. Aix铆, les persones en atur que els seus ingressos per prestaci贸 de desocupaci贸 siguen inferiors a 645,30 euros abonaran 9 euros al mes i els qui reben entre 645,30 i 1.000 euros pagaran 18 euros al mes.

鈥淟’Ajuntament de Castell贸 ja preveu la possibilitat d’emetre un bo gratu茂t de transport per al col路lectiu de persones en risc d’exclusi贸 social pel que ara plantegem ampliar les ajudes al transport p煤blic a persones que estan en situaci贸 de desocupaci贸. D’aquesta manera, contribuir铆em a alleujar l’economia de les fam铆lies que estan passant pel drama de l’atur i, a m茅s, afavorim l’煤s del transport p煤blic鈥, ha defensat Marco.

Per la seua part, el regidor de Mobilitat, Rafa Sim贸, ha detallat que 鈥渟egons una enquesta realitzada a bord del transport p煤blic (tant urb脿 com a interurb脿 amb subvenci贸 municipal) en la ciutat de Castell贸, aquesta mesura podria beneficiar a uns 1.000 viatgers al dia鈥. El cost estimat d’aquesta iniciativa suposaria un increment de 175.405 euros anuals respecte a la quantitat que se subvenciona en l’actualitat. 鈥淎questa proposta es portar脿, per al seu debat, al pr貌xim F貌rum de Mobilitat. A m茅s, el regidor Rafa Sim贸 tamb茅 ha brindat la possibilitat que els grups pol铆tics facen les aportacions que consideren鈥, ha explicat l’alcaldessa.

La intenci贸 de l’equip de Govern, ha assenyalat Marco, 鈥溍﹕ engegar aquests bons mensuals per a aturats en el segon semestre de 2016 i, de fet, s’ha previst una partida de 150.000 euros en el pressupost per al pr貌xim exercici鈥. Cal recordar que aquesta proposta sorgeix arran d’una moci贸 presentada per Castell贸 en Moviment en el ple del passat mes de setembre en la qual se sol路licitava la gratu茂tat del transport p煤blic per a persones en atur i que es va aprovar amb la incorporaci贸 d’una esmena de PSPV i Comprom铆s que demanaven elaborar pr猫viament un estudi jur铆dic que especificara si era possible la proposta i un estudi econ貌mic. L’informe t猫cnic afirma que la gratu茂tat 鈥渆s fa insostenible鈥 pel que proposa com a alternativa l’establiment de bons per a aturats segons ingressos que serien de 9 o 18 euros mensuals.

鈥淯na vegada que engeguem la iniciativa, podrem comprovar la seua utilitat i abast i, amb aquesta informaci贸, es podr脿 adaptar a les necessitats reals de la poblaci贸 en situaci贸 de desocupaci贸鈥, ha concl貌s l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.