fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 presenta el seu major pressupost amb 193,8 milions per a la reactivaci贸 social i econ貌mica

Castell贸 presenta el seu major pressupost amb 193,8 milions per a la reactivaci贸 social i econ貌mica

El govern municipal desgrana uns comptes orientats a la recuperaci贸 i que impulsa les pol铆tiques socials i verdes.

L’Ajuntament de Castell贸 comptar脿 enguany amb un pressupost de 193,8 milions, la qual cosa suposa un 7,64% m茅s que l’any passat i un 79% m茅s que en 2015. El regidor d’Hisenda, David Donate, i els tinents d’alcaldia Ignasi Garc铆a i Fernando Navarro, han presentat aquest dimecres les l铆nies estrat猫giques de la proposta de pressupostos que han sigut dissenyats per a reafirmar la recuperaci贸, reactivar l’economia social i impulsar les pol铆tiques socials i verdes. Est脿 previst que la proposta s’aprove en la Junta de Govern Local d’aquest dijous i que s’eleven al ple d’aquest mes de juliol.

El regidor d’Hisenda, David Donate, ha explicat que es tracta d’uns comptes “adaptats a les necessitats del moment actual” per a “fer front a l’efecte de la crisi sanit脿ria, actuant com a escut social i motor econ貌mic”. L’edil ha recalcat que els pressupostos estan dirigits a “reactivar l’economia local i continuar garantint els serveis p煤blics necessaris per a no deixar a ning煤 arrere”.

Aix铆, ha explicat que els comptes continuen amb les mesures posades en marxa l’any passat per a pal路liar els efectes derivats de la covid-19, com a ajudes a l’hostaleria i el comer莽, exempcions i reduccions fiscals, inversions, o impuls en els plans de foment de l’ocupaci贸. “Un pressupost que inverteix en futur per a reactivar Castell贸”, ha incidit.

El car脿cter social del pressupost es reflecteix amb un nou increment en aquesta partida, que se situa en 16,5 milions, la qual cosa suposa un 14,4% m茅s que en 2019 i un 797% m茅s que en 2015. “Tamb茅 reafirmem la nostra aposta per les pol铆tiques d’ocupaci贸 amb 6,2 milions, un 500% m茅s que en 2015”, ha apuntat.

L’impuls a la recuperaci贸 social i econ貌mica de la proposta de pressupostos es recull tamb茅 en l铆nies com les Ajudes Par猫ntesis del Pla Resistir, el Pirecas, mesures fiscals de suport a sectors afectats per la covid-19 o l’aposta per la inversi贸 p煤blica i acc茅s a fons europeus (que enguany impulsa inversions per 16,3 milions).

El segon tinent d’Alcaldia, Ignasi Garcia, ha destacat que un dels objectius fonamentals d’aquest pressupost 茅s afavorir la creaci贸 de llocs de treball amb accions que beneficien a “persones aut貌nomes i petites empreses, dues de les generadores de riquesa i d’oportunitats m茅s importants de Castell贸”. El regidor tamb茅 ha destacat que aquest pressupost servir脿 per a consolidar les pol铆tiques basades en la sostenibilitat i ha posat com a exemple les accions en mat猫ria de reciclatge i educaci贸 ambiental que dur脿 a terme el govern municipal. “Amb prop de 20 milions d’euros de pressupost, els contractes de neteja i gesti贸 de residus s贸n els m茅s importants que gestiona aquest Ajuntament i representen una mostra de com el foment de l’economia circular genera llocs de treball i permet un creixement equilibrat i s貌lid”, ha assegurat l’edil.

En aquesta mateixa l铆nia, Garcia ha posat en valor el Pla Edificant, que suposa “la inversi贸 m茅s gran que el Consell far脿 a Castell贸 amb un objectiu molt clar: dignificar les aules, apostar per un servei p煤blic essencial com 茅s l’educaci贸 i contribuir a la reactivaci贸 econ貌mica amb obra p煤blica”. En total, seran 8,5 milions d’euros els que arribaran a Castell贸 per a avan莽ar en la renovaci贸 dels col路legis Vicent Marz脿, Herrero, Elcano i Mestre Can贸s.

D’altra banda, el segon tinent d’Alcaldia ha incidit en l’aposta per la cultura “com un sector fonamental en la nostra economia i que ha patit i est脿 patint molt铆ssim durant aquesta crisi sanit脿ria”. Per a combatre-ho, el pressupost municipal inclou 2,5 milions d’euros per a la programaci贸 d’activitats i cicles diversos, aix铆 com per a la creaci贸 d’ajudes directes a entitats culturals i sales de concerts.

Per part seua, el tercer tinent d’Alcaldia, Fernando Navarro, ha destacat que “茅s un pressupost que inclou algunes de les transformacions m茅s not貌ries del cicle de 6 anys de govern progressista i que necessita la ciutat, en un context de reactivaci贸 econ貌mica que ha de tindre una br煤ixola amb la transici贸 ecol貌gica en les din脿miques de producci贸 i consum, i augmentant la redistribuci贸 i la just铆cia social” .

En la Regidoria de Transici贸 Ecol貌gica ha ressaltat la creaci贸 de l’estructura administrativa amb la nova secci贸 de Transici贸 Ecol貌gica; mentre en partides econ貌miques ha subratllat els 150.000 euros per a impulsar el pla de reactivaci贸 agr脿ria, 210.000 euros en pol铆tiques de gesti贸 integral de l’aigua. Tamb茅 el pla d’acci贸 del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, que inclour脿 mesures per a reduir un 40% les emissions de CO鈧 en 2030; la confecci贸 del pla de qualitat de l’aire i l’estrat猫gia de la biodiversitat i la signatura d’un conveni amb el col路legi d’arquitectes per a formar una finestreta que estimule la rehabilitaci贸.

En Habitatge, Navarro ha esmentat la nova l铆nia de subvencions en la Borsa de Lloguer Municipal que ajude “a frenar la bambolla en el preu del lloguer”, i la inversi贸 de 1,2 milions per a continuar ampliant el parc municipal d’habitatge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.