fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 signa el primer dip貌sit bancari en el qual s’han valorat els criteris socials per 7 milions d’euros

Castell贸 signa el primer dip貌sit bancari en el qual s’han valorat els criteris socials per 7 milions d’euros

L’Ajuntament ha subscrit aquesta operaci贸 de tresoreria amb Caixabank, que es compromet a no desallotjar a persones en risc d’exclusi贸 social.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, acompanyada de la vicealcaldessa i responsable d’Habitatge, Ali Brancal, ha signat aquesta setmana amb Caixabank una operaci贸 de tresoreria per 7 milions d’euros. Es tracta del primer dip貌sit bancari que l’Ajuntament de Castell贸 contracta amb una entitat banc脿ria incloent la valoraci贸 dels criteris socials.

A l’hora d’adjudicar aquesta operaci贸, a m茅s de valorar-se les condicions econ貌miques m茅s avantatjoses, s’han tingut en compte diversos criteris de car脿cter social: que l’entitat financera manifeste expressament assumir el comprom铆s p煤blic de no realitzar desallotjaments derivats dels procediments hipotecaris que determinen directament la p猫rdua de l’habitatge habitual de les persones que es troben en situaci贸 de risc d’exclusi贸 social; que l’entitat manifeste el comprom铆s de col路laborar amb l’Ajuntament en la posada a la disposici贸 d’habitatges buits per a un 煤s social; o que l’entitat est脿 acreditada com a membre d’alguna associaci贸 de banca 猫tica com FEBEA o Institute for Social Banking. En el cas de Caixabank, l’entitat s’ha comprom猫s a complir amb el primer requisit pel que no realitzar脿 desallotjaments de persones en risc d’inclusi贸 social en la ciutat de Castell贸.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha explicat la import脿ncia d’aquesta operaci贸 financera, “l’excel路lent gesti贸 econ貌mica que s’est脿 realitzant amb els diners p煤blics de tots els castellonencs ha fet possible que l’ajuntament tinga aquest excedent de 7 milions d’euros de fons l铆quids, una important quantitat que s’invertir脿 en aquest dip貌sit temporal amb l’objectiu de rendibilitzar al m脿xim aquests fons”.

Aix铆 mateix, Marco ha destacat que Castell贸 ha sigut pionera a l’hora d’incloure la valoraci贸 de criteris socials en aquest tipus de contractes, “les institucions som les primeres que hem de donar exemple i hem de posar en valor i recon猫ixer a les empreses que s贸n socialment responsables, alhora que aconseguim el seu comprom铆s per a millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.