fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco (PP) lamenta que “els comptes de Puig i Oltra discriminen a Castelló respecte a València i Alacant en inversió social”

Carrasco (PP) lamenta que “els comptes de Puig i Oltra discriminen a Castelló respecte a València i Alacant en inversió social”

La portaveu popular explica que la ciutat “ha quedat exclosa del conveni per a la integració de persones immigrants que comptava amb 50.000 euros”.

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, ha lamentat avui “la discriminació que pateix la ciutat de Castelló respecte a València i Alacant en inversió social en els Pressupostos de la Generalitat per a 2017”.

I és que els populars han constatat que en els convenis per a la integració de persones migrants “s’han mantingut i incrementat les partides per a València i Alacant però en canvi s’ha exclòs a Castelló que fins a 2016 disposava de 50.000 euros en els Pressupostos per a abordar aquesta problemàtica”.

D’altra banda, també és ressenyable “la discriminació en la línia pressupostària destinada a les agències AMICS, ja que mentre València i Alacant reben 100.000 euros a Castelló se la menysprea amb només 44.400”.

“Un altre exemple de la retallada social és la inversió en centres de menors que ha passat de 290.000 euros en 2016 als 92.000 previstos per a l’any que ve” ha afegit Carrasco.

Els populars critiquen que els pressupostos de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’incrementen un 3,3% de forma global “mentre a Castelló es congelen o eliminen partides”. De fet, l’àrea de Serveis Socials augmenta un 29,5% “alguna cosa que hauria de repercutir també en la ciutat de Castelló pel que veiem un tracte sectari i discriminatori respecte a les altres dues capitals de província”.

Carrasco ha incidit en “l’alarmant reducció del 23% experimentada en les inversions que contemplen els Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2017 en la ciutat de Castelló”.

I és que en els anteriors comptes havia reflectits un total de 14.015.907 euros en inversions per a la ciutat mentre que les actuals sumen 10.760.367 euros, 3,3 milions d’euros menys que el destinat l’any passat “i quasi 4 milions menys si ho comparem amb l’últim pressupost del PP en el Consell”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.