fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Climent: “El govern valencià aposta pel cooperativisme i la política en defensa del rostre humà”

Climent: “El govern valencià aposta pel cooperativisme i la política en defensa del rostre humà”

Economia duplica al 2016 el pressupost destinat al cooperativisme i economia social i destina un total de 5,5 milions d’euros, front als 2,6 milions de 2015.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que el nou govern valencià “aposta de manera decidida pel cooperativisme i la política en defensa del rostre humà perquè darrere d’una cooperativa, que uneix el seu esforç i coneixement per produir,vendre i generar riquesa estan les persones”.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Climent: “Les cooperatives són una peça fonamental per a l’economia perquè uneixen socialment i promocionen el bé de tots per a tots”[/pullquote]
Climent ha destacat el valor de les cooperatives “com a peça fonamental per a l’economia perquè la nostra economia procedeix del cooperativisme, ha crescut i continua creixent de la mà d’aquesta fòrmula màgica que uneix socialment els membres de la seua comunitat i que té com a finalitat primera promocionar el bé de tots i per a tots: el bé comú”.

Per al conseller “dir cooperativa és dir Comunitat Valenciana ja que al nostre territori des de fa segles es treballa seguint aquest model, i sempre ens ha anat molt bé”. “La mostra més evident- ha afegit- és que ha pogut sobreviure i créixer enmig d’un sistema capitalista ferotge on només havia de sobreviure el més fort, ric i amb menys competència. L’essència del cooperativisme no entén de competència agressiva i aposta pel treball responsable i constant; comptant amb els habitants de la zona on està implantada i fent-los partíceps.”

El conseller d’Economia Sostenible s’ha pronunciat així a l’acte de lliurament de la XI Edició dels Premis Pepe Miquel del Cooperativisme Valencià, “un esdeveniment amb què es pretén reconèixer a aquelles persones i entitats que, amb la seua faena diària, aconsegueixen ressaltar i promocionar el cooperativisme de la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha explicat que des de la Conselleria d’Economia “apostem i promocionem el cooperativisme i la millor prova és que als pressupostos de 2016 hem duplicat el pressupost destinat al foment del cooperativisme i de l’economia social”. Així, Economia invertirà enguany un total de 5,5 milions d’euros, que representen 2,9 milions més que en l’exercici anterior.

El conseller ha recordat que “des de el minut zero de la composició del nou govern de la Generalitat van tindre clar que el cooperativisme havía de tindre un espai propi de desenvolupament, creixement i reflexió i per això una de les direccions més importants de la Conselleria d’Economia Sostenible és la direcció general d’Economia, Empreniment i Cooperativisme”.

Climent ha avançat que “el primer que hem fet ha sigut analitzar la seua situació i ens hem marcat alguns reptes. “Un dels primers, tractar d’organitzar i enregistrar oficialment totes les cooperatives de la Comunitat”. Un altre repte apassionant i que complim a poc a poc, és el de visitar el major nombre de cooperatives possibles del territori de la mà de la Confederació i ens hem quedat gratament sorpresos en comprovar l’excel.lent estat de salut i el funcionament de cooperatives agroalimentàries, de serveis i també d’energia”.

Durant la seua intervenció el conseller ha incidit en la importància de les cooperatives ja que proporcionen un important nombre de llocs de treballs i en un moment econòmic com l’actual tindre un motor d’ocupació com les cooperatives ens serveix d’estimul per seguir lluitant per rebaixar l’atur.

Premiats

Els guardonats de la edició d’enguany han sigut la delegada de l’agència de notícies Europa Press a la Comunitat Valenciana, Elvira Graullera, en la modalitat de “Comunicació responsable” i l’ex rector de la Universitat Politècnica, Juan Julià, en la categoria de “Trajectòria Cooperativa”.

El conseller ha ressaltat la sea tasca i la seua defensa del cooperativisme i difusió del concepte d’economia social dels premiats. D’aquesta manera ha expressat la seua satisfacció “per compartir espai i temps amb persones com Juan Julià que pensen que una de les opcions per eixir del complicat moment econòmic passa pel foment del cooperativisme”.

També ha felicitat a Elvira Graullera “per la seua extensa trajectòria periodística i ha recordat que els mitjans de comunicació són cada dia més necessaris i indispensables per preservar la democràcia”. A més, ha afegit que “les agències de notícies compleixen a la perfecció amb la responsabilitat social i ens ofereixen una gran dosi de seguretat”.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.