fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Comprom铆s, PSPV i Castell贸 en Moviment signen una declaraci贸 institucional per donar suport al sector pesquer de Castell贸

Comprom铆s, PSPV i Castell贸 en Moviment signen una declaraci贸 institucional per donar suport al sector pesquer de Castell贸

Les tres forces sol路liciten a la Secretaria General de Pesca que es pague de manera retroactiva les ajudes a les vedes de 2014 i 2015.

Els grups pol铆tics de Comprom铆s, PSPV i Castell贸 en Moviment han presentat una declaraci贸 institucional conjunta per tal de mostrar el seu suport al model pesquer de Castell贸.

En la declaraci贸 institucional, les tres forces pol铆tiques han arribat a l’acord de “sol路licitar a la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Alimentaci贸 i Medi Ambient que, dins del marc normatiu europeu, adopte un pla de vedes biol貌giques per a les diferents modalitats pesqueres, at茅s que aquestes mesures t猫cniques han estat efectives per al manteniment del recurs pesquer”.

Aix铆 mateix, tamb茅 sol路licitaran a la mateixa Secretaria que “es pague de manera retroactiva al sector pesquer la corresponent ajuda per les vedes realitzades per les diferents modalitats de pesca durant els exercicis 2014 i 2015”.

I 茅s que a finals de 2013, el Parlament Europeu, va aprovar un apartat que preveia l’establiment d’ajudes per a la realitzaci贸 de vedes, per raons biol貌giques, per un total de 180 dies per al per铆ode 2014-2020. La contrapartida va ser que la gesti贸 d’aquestes passava a ser compet猫ncia exclusiva del Govern central, i que les funcions de les comunitats aut貌nomes es limitarien a la fase administrativa, “en contra de l’anterior sistema descentralitzat i que fins avui havia vingut funcionant a la perfecci贸 tant per a pescadors com per a les administracions, entre altres raons, precisament per la proximitat, i no nom茅s f铆sica, de les parts”.

A la prov铆ncia de Castell贸 s’han fet, tant per les modalitats de c茅rcol i d’arrossegament, aturs de dos mesos, fins i tot en els anys que aquesta veda no estava inclosa en cap pla d’ajuda, per la qual cosa “deixar d’abonar les ajudes dels anys 2014 i 2015, previstes en el Fons Europeu per mala gesti贸, i limitar les ajudes al m铆nim assenyalat suposa deixar especialment la flota d’arrossegament de la prov铆ncia de Castell贸 a les portes de la seua desaparici贸”.

Per tot aix貌, PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment consideren que “茅s absolutament necessari donar suport a aquesta justa reclamaci贸 del nostre sector pesquer, a fi d’aconseguir el just finan莽ament de les vedes biol貌giques acordades entre el sector pesquer i les administracions implicades.

Leave a Reply

Your email address will not be published.