fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Cadastre inicia les notificacions sobre la rebaixa de l’IBI dels sòls urbanitzables i industrials no desenvolupats

El Cadastre inicia les notificacions sobre la rebaixa de l’IBI dels sòls urbanitzables i industrials no desenvolupats

El SIAC oferirà assessorament i informació aclaridora als veïns que la sol·liciten.

Després de la sol·licitud presentada per l’Ajuntament d’Almassora davant la Gerència Territorial del Cadastre de Castelló, els propietaris afectats per la revisió cadastral a la baixa dels sòls urbanitzables no detallats i els industrials no desenvolupats començaran a rebre en els pròxims dies les notificacions referents a la modificació en l’IBI que abonen per les seues parcel·les.

El procediment habitual del Cadastre comença amb una notificació electrònica, a través de la qual sol·liciten als ciutadans accedir a la seua pàgina web i identificar-se amb el DNI. En cas de no rebre resposta, el següent pas és l’enviament d’un correu postal certificat. Si els propietaris estan conformes amb la valoració realitzada, que es farà efectiva en el rebut de l’IBI de 2016, no han de fer cap tràmit. En el cas que desitgen sol·licitar la revisió del rebut de 2015 o reclamar alguna modificació podran dirigir-se al SIAC. La Regidoria d’Hisenda facilitarà una sèrie d’indicacions als funcionaris del servei d’atenció de manera que puguen resoldre els dubtes dels ciutadans.
L’edil de l’àrea, Roger Beltrán, ha explicat la voluntat del departament que dirigeix de “facilitar els tràmits al màxim per als veïns i posar a la seua disposició tota la informació necessària perquè sàpien què fer abans de desplaçar-se fins a les oficines del Cadastre”. Beltrán ha recordat que gràcies a aquesta revisió “els propietaris de les parcel·les incloses veuran rebaixat el rebut de l’IBI i pagaran per l’ús i les condicions reals de les seues finques”.

Cal destacar que la revisió del valor cadastral de sòl urbanitzable no afectarà als metres corresponents als habitatges o edificacions que es troben dins de les parcel·les. En el terme municipal d’Almassora la rebaixa serà efectiva en els Sòls Urbanitzables no Detallats Residencials (SUPOR) de l’1 al 7, en les partides de l’Estret, la Foya, La Molineta, Santa Quiteria, El Bosc i Pavos, així com aquelles situades entre els camins Benafelí i Catalans i Catalans i Om Blanc del districte marítim.

Pel que fa als sòls industrials, es veuran beneficiats per aquesta rebaixa en la factura de l’IBI els terrenys que formen part dels SUPOI 1 (entre la CN-340 i La Molineta), el SUPOI 4 (entre l’Av. Castelló i la CV-18) i les unitats d’execució 1 i 2 del SUPOI 9 (al costat del Camí Fons).

Leave a Reply

Your email address will not be published.