fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El conseller Vicent Marz脿 anuncia inversions culturals i educatives a l’Alcora per valor de vora mig mili贸 d’euros

El conseller Vicent Marz脿 anuncia inversions culturals i educatives a l’Alcora per valor de vora mig mili贸 d’euros

El conseller d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport ha anunciat que l’empresa adjudicat脿ria s’ha comprom茅s a iniciar les obres de l’IES l’Alcalat茅n abans del 9 de juny amb un pressupost de 334.000 euros.

El conseller d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport, Vicent Marz脿, ha visitat hui l’Alcora acompanyat per l’alcalde de la localitat, V铆ctor Garcia. La visita s’ha iniciat a l’IES l’Alcalat茅n, on s’ha mantingut una reuni贸 amb l’equip directiu del centre. En aquesta trobada, el responsable auton貌mic d’Educaci贸 ha explicitat que les obres d’ampliaci贸 de l’institut s’iniciaran abans del 9 de juny, segons el comprom铆s adoptat per l’empresa adjudicat脿ria de l’obra que realitzar脿 la construcci贸 de 6 aules noves i un porxo per necessitats d’escolaritzaci贸, amb un pressupost de 334.000 euros.

鈥淟a nostra gesti贸 es basa en fets i no en promeses. L’ampliaci贸 de l’IES l’Alcalat茅n estava prevista al Mapa de les Infraestructures Escolars i el proc茅s de licitaci贸 ja ha finalitzat, per tant, en breu comen莽ar脿 l’obra. No ocultem res, voldr铆em que hagueren comen莽at al final de 2016, per貌 els processos de licitaci贸 s贸n molt lents. No obstant aix貌, ara ja estem en disposici贸 de poder dir que l’Alcora comptar脿 en breu amb obres per a garantir les aules dignes que es mereix l’alumnat de l’institut. Sense triomfalismes, per貌 amb pas ferm, el Govern del Bot脿nic compleix amb el que diu鈥, ha comentat el conseller Marz脿.

La visita ha continuat al Museu de la Cer脿mica, amb motiu de la celebraci贸 del cicle ‘L鈥橝lcora maig cer脿mic’, qu猫 commemora l’aniversari de la Reial F脿brica del Comte d鈥橝randa. En aquest sentit, el conseller Marz脿 ha explicat que 鈥渢al com vam anunciar fa uns mesos, una de les parts del pressupost de la nostra Conselleria que m茅s hem augmentat ha estat la partida destinada a restauraci贸, la posada en valor i la promoci贸 del nostre patrimoni. Aix貌 permet que destinem 129.000 euros a la consolidaci贸 i condicionament de la Reial F脿brica de l’Alcora, que forma part del Museu de la Cer脿mica鈥. En aquest sentit, Cultura de la Generalitat tamb茅 destinar脿 uns 31.000 euros per a la restauraci贸 de l鈥檃vantmuralla de l鈥橝lcassaba del castell de l’Alcalat茅n. L鈥檕bra facilitar脿 l鈥檃cc茅s, la comprensi贸 i la lectura d’aquest exemple de patrimoni cultural valenci脿. En total, Cultura t茅 previst invertir en elements patrimonials de l’Alcora uns 160.000 euros amb vista al 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.