fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El ple de Castell贸 aprova els comptes municipals de 2018

El ple de Castell贸 aprova els comptes municipals de 2018

El pressupost ascendeix a 176 milions i preval la inversi贸 social

L’Ajuntament de Castell贸 ja t茅 pressupost per a l’exercici 2018. El ple municipal ha aprovat la proposta econ貌mica de l’equip de govern amb el vot a favor dels partits signataris del Pacte del Grau (PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment) i el vot contrari de PP i Ciutadans.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha realitzat una exposici贸 del pressupost per 脿rees i ha destacat el sentit de les pol铆tiques econ貌miques, que ha vinculat al projecte de transformaci贸 que es va impulsar en 2015 amb el canvi en el govern local. Els regidors Ignasi Garcia i Antonio Lorenzo, en representaci贸 de l’equip de govern, han explicat el car脿cter social del pressupost i han justificat el rebuig a les esmenes de l’oposici贸, algunes d’elles amb informe contrari dels t猫cnics municipals.

El pressupost ascendeix a 176 milions d’euros, un 3% superior al de l’any anterior i el de major quantia de l’煤ltima d猫cada. La despesa p煤blica en 2018 pot猫ncia la creaci贸 d’ocupaci贸. El programa Jornals de Vila passa d’1,3 a 2,4 milions d’euros. La inversi贸 municipal en programes i tallers d’ocupaci贸 s’eleva a 6,8 milions d’euros, que s’executaran en coordinaci贸 amb el Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸 (2016-2019). El Consorci del Pacte Local per l’Ocupaci贸 es refor莽a i disposar脿 de 872.500 euros, un 75% m茅s.

Tamb茅 destaca la potenciaci贸 de l’脿rea social. Una de les novetats 茅s la creaci贸 d’una partida per a adquisici贸 d’habitatge, d’un mili贸 d’euros. Puja la consignaci贸 en educaci贸, fam铆lia i inf脿ncia, atenci贸 a la depend猫ncia, cultura, transport urb脿, recollida de residus i modernitzaci贸 i innovaci贸. Destaca tamb茅 l’impuls al Pla Estrat猫gic de Turisme i l’aplicaci贸 d’una nova pol铆tica fiscal ajustada a la realitat econ貌mica de les fam铆lies. Per segon any, s’implanta la perspectiva de g猫nere en el pressupost per a incrementar la lluita contra les desigualtats socials.

Els comptes municipals incrementen un 3,4%, de les aportacions als patronats municipals d’Esports, Turisme i Festes. A m茅s, es ressalta l’augment de les subvencions a les ONG de Cooperaci贸 al Desenvolupament, eliminades pels anteriors governs, i la creaci贸 de noves ajudes per al lloguer social, persones amb discapacitat, microcr猫dits i l’engegada del Pla de Recuperaci贸 del Talent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.