fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El pressupost de Promoci贸 Econ貌mica de la Diputaci贸 suma 4,7 milions per a fomentar l’ocupaci贸 i l’emprenedoria a les comarques d’interior

El pressupost de Promoci贸 Econ貌mica de la Diputaci贸 suma 4,7 milions per a fomentar l’ocupaci贸 i l’emprenedoria a les comarques d’interior

El president Jos茅 Mart铆 destaca la partida de 1,2 milions per a crear treball en l’脿mbit rural a trav茅s dels ajuntaments amb el Pla d’Ocupaci贸 Provincial.

El president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, i el diputat de Promoci贸 Econ貌mica, Ocupaci贸 i Internacionalitzaci贸, Pau Ferrando, han presentat aquest mat铆 les l铆nies estrat猫giques del pressupost de l’脿rea, que sumen un total de 4.766.425,11 euros. Segons ha explicat el president Mart铆, l’脿rea que gestiona Ferrando 芦茅s un pilar fonamental d’aquesta casa禄 i ha incidit en qu猫 芦l’ocupaci贸 茅s una meta essencial que compartim amb altres administracions per貌 en la nostra gesti贸 hi ha plans que parlen per si sols de quins s贸n les prioritats d’aquesta Diputaci贸禄, en refer猫ncia al Pla d’Ocupaci贸, dotat amb 1,2 milions d’euros, 芦per a ajudar als ajuntaments a la contractaci贸 de personal禄. Segons ha referit, 芦茅s un instrument fonamental, sobretot per als xicotets municipis d’interior禄. Per part seua, el diputat Pau Ferrando ha assenyalat que aquest pla 芦continua sent una demanda de tots el municipis castellonencs, i es podr脿 sol路licitar a partir de la primavera per a escometre contractacions per un per铆ode de tres mesos en tasques d’oci i foment del turisme禄.

芦Tamb茅 ressaltem que s’ha augmentat el pressupost del Pla de Digitalitzaci贸, en el qual es consignen 400.000 euros per a continuar amb el nostre objectiu d’aconseguir una transici贸 digital del nostre teixit empresarial禄, ha expressat el diputat de l’脿rea.

Com a novetat, 芦apliquem una nova l铆nia d’actuaci贸 que es materialitza com a conveni amb l’Associaci贸 XarxaTec Activa, amb m茅s de 47.000 euros禄, ha explicat Ferrando, 芦un programa d’activaci贸 tecnol貌gica que t茅 com a prop貌sit capacitar i activar a perfils que estan fora del mercat laboral o en un proc茅s de reconversi贸 per a entrar en empreses IT禄.

Next Generation EU

El acces als fons europeus de recuperaci贸 i la gesti贸 dels mateixos tamb茅 formen part d’aquest 脿rea. Sobre aquest tema, el president Jos茅 Mart铆 ha assenyalat que 芦volem que els ajuntaments de la prov铆ncia siguen actors clau en aquesta primera meitat de l’any, en la qual a l’脿mbit municipal es destinaran m茅s de sis mil milions d’euros. Ac铆 ha d’estar i estar脿 la Diputaci贸 de Castell贸, al costat de les nostres alcaldesses i alcaldes, per a ajudar els municipis a participar en uns fons que s贸n fonamentals per a la recuperaci贸 econ貌mica禄.

En similars termes s’ha pronunciat el diputat Ferrando, qui ha destacat la import脿ncia de l’oficina de suport a entitats locals en la gesti贸 de fons europeus de la instituci贸 provincial, que compta amb un pressupost de 150.000 euros. L’objectiu 茅s 芦crear una estructura de suport a les entitats locals de la prov铆ncia de Castell贸 que manquen dels coneixements t猫cnics i recursos humans i econ貌mics necessaris per a perqu猫 puguen participar en programes europeus禄.

Col路laboracions i convenis

En aquest cap铆tol, es consolida el programa聽Talent Rural, que compta amb la col路laboraci贸 de la Universitat Jaume I, i que celebra la tercera edici贸 amb un pressupost de quasi 30.000 euros. 芦Amb aquest programa aconseguim que flu茂sca el talent jove per empreses de municipis de l’interior, per a teixir sinergies professionals durant el per铆ode de pr脿ctiques curriculars de l’alumnat禄, ha confirmat Ferrando.

芦Tamb茅 destaquem totes les col路laboracions que tenim amb els agents econ貌mics, com s贸n la Cambra de Comer莽 amb el聽WorkF貌rum, que compta amb un pressupost de 40.000 euros, el CEEI i el seu programa d’acceleraci贸 d’Empreses ‘Orbita‘, amb 140.000 euros, i l’el ESPAITEC de l’UJI, i el seu programa聽Castell贸n Global, amb un pressupost d’uns 72.000 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.