fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Europa elimina el c脿non digital d’Espanya

Europa elimina el c脿non digital d’Espanya

El tribunal de Luxemburg ha pres aquesta decisi贸 degut a que “no assegura que el cost de la compensaci贸 equitativa siga suportat, en 煤ltim terme, pels usuaris de c貌pies privades”.

El govern de Mariano Rajoy va aprovar a principis de la passada legislatura, la modificaci贸 del c脿non digital en el qual l’estat compensaria als creadors per via dels Pressupostos Generals de l’Estat, en lloc de carregar un import addicional a la venda de CD’s i altres dispositius. A莽貌 va fer que les tres entitats espanyoles per a la gesti贸 dels drets d’autor, Entitat de Gesti贸 de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA), de Drets d’Actuacions de Mitjans Audiovisuals (DAMA) i de Visual Entitat de Gesti贸 d’Artistes Pl脿stics (VEGAP), denunciaren el canvi.

Despr茅s d’analitzar els fets el tribunal europeu ha decidit tombar la llei pel fet que “aquest sistema no permet assegurar que el cost d’aquesta compensaci贸 equitativa siga suportat, en 煤ltim terme, pels usuaris de c貌pies privades”. Encara aix铆, han afegit que “la Directiva no s’oposa, en principi, al fet que els Estats membres que han decidit introduir l’excepci贸 de c貌pia privada opten per finan莽ar-la amb c脿rrec als seus Pressupostos Generals” per貌 “sempre que aqueix sistema alternatiu garantisca el pagament d’una compensaci贸 equitativa a favor dels titulars dels drets, d’una banda, i que les seues modalitats garantisquen la seua percepci贸 efectiva, per un altre”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.