Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Intervenció reconeix la retallada de 280.000 euros en contractes menors a Almassora

Intervenció reconeix la retallada de 280.000 euros en contractes menors a Almassora

El ple mostrarà demà el control financer de l’últim trimestre de 2017.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora mostrarà demà l’informe de control financer de l’últim trimestre de 2017 en el qual la Intervenció municipal reconeix el descens de contractes menors “d’obres principalment”. Enfront dels 1.005.848,32 euros de 2016, l’import ascendeix a 725,334,53 euros en 2017, segons la mostra fiscalitzada per este departament en el període referit. En concret, es tracta de 280.513,79 euros menys desemborsats sense concurs públic.

En les seues conclusions, l’informe reconeix que “en els contractes menors de certa importància se segueix la circular del regidor d’Hisenda, promovent la concurrència”, si bé recomana incrementar la participació d’empreses en estos processos. “El pes dels contractes menors sobre el conjunt de la contractació ha descendit en relació amb l’exercici precedent”, apunta la Intervenció, i açò s’evidencia, sobretot, en el cas de les obres públiques.

En este sentit, l’alcaldessa, Merche Galí, ha agraït al departament municipal de Contractació “l’esforç dels últims mesos per a adaptar tota la documentació i signar els contractes després de l’entrada en vigor de la nova Llei de Contractació del Sector Públic, que afecten totes les àrees i suposen major dedicació en casos com el de Festes, on manquem de tècnics”. Galí ha confirmat que els gestors corregiran progressivament les incidències que es vagen produint per a adaptar-se a la normativa “amb els nous límits que fixa la LCSP que requereixen eixir-se del contracte menor”, tal com informa la Intervenció.

En el quart trimestre de l’any, Intervenció ha analitzat la contractació, el compliment d’objectius del personal i les liquidacions d’ingressos. El departament ha obtingut de comptabilitat la població d’expedients amb tots els contractes menors l’import dels quals siga superior a 2.000 euros, seguint així una norma interna de l’Ajuntament d’Almassora més estricta que la legalitat vigent. Així ha obtingut una població de 393 expedients dels quals ha extret una mostra de 58 expedients de forma aleatòria, a més dels analitzats de gestió tributària i els realitzats a través d’altres operacions de comptabilitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.