fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 i l’Ajuntament de Vinar貌s inverteixen 50.000 euros en l’煤ltima fase d’excavacions en el poblat iber del Puig de la Miseric貌rdia

La Diputaci贸 de Castell贸 i l’Ajuntament de Vinar貌s inverteixen 50.000 euros en l’煤ltima fase d’excavacions en el poblat iber del Puig de la Miseric貌rdia

El president Jos茅 Mart铆, la diputada Ruth Sanz i l’alcalde Guillem Alsina visiten els treballs que es desenvolupen en aquest jaciment singular de tall aristocr脿tic, considerat un dels principals jaciments de la cultura ib猫rica.

El Servei d’Arqueologia de la Diputaci贸 de Castell贸 ha iniciat la d猫cima i, en principi, (si no apareixen troballes d’import脿ncia imprevistos), fase definitiva del programa d’excavacions arqueol貌giques al Puig de la Miseric貌rdia de Vinar貌s, que es desenvolupar脿 durant els mesos de setembre i octubre. Es tracta d’una actuaci贸 conjunta de la Diputaci贸 i l’Ajuntament de Vinar貌s, pressupostada en 50.000 euros, dels quals la instituci贸 provincial aporta 40.000 euros i el consistori 10.000 euros. Des que en 2013 comen莽aren aquestes campanyes d’excavacions, la Diputaci贸 ha invertit al voltant de 100.000 euros en aquest projecte de recuperaci贸.

Una vegada finalitzades les excavacions en el jaciment ser脿 necessari escometre el projecte de consolidaci贸 i conservaci贸, objectiu per al qual l’Ajuntament de la localitat ha decidit tramitar la pertinent sol路licitud d’una subvenci贸 davant la Generalitat Valenciana. Aquest projecte ha sigut redactat per t猫cnics de la pr貌pia Diputaci贸 de Castell贸.

Aix铆 s’ha posat de manifest en el transcurs de la visita que el president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, la diputada responsable del Servei Provincial d’arqueologia, Ruth Sanz, l’alcalde de Vinar貌s,聽Guillem Alsina, i el regidor de Patrimoni, Marc Albella, han realitzat al Puig de la Miseric貌rdia.

Jos茅 Mart铆, en la seua compareixen莽a davant els mitjans de comunicaci贸, ha reivindicat la gran labor que desenvolupa el Servei Provincial d’Arqueologia a les comarques de Castell贸, i no ha dubtat a l’hora de titllar els treballs al Puig com 芦la joia de la corona que ens permet mirar als nostres or铆gens禄. El president s’ha referit 芦al ric patrimoni cultural amb el qual compta la nostra prov铆ncia禄, que segons ha explicat, 芦la Diputaci贸 de Castell贸 vol posar en valor禄.

Jaciment per a tots

Tal com ha explicat el cap del Servei d’Arqueologia de la Diputaci贸, Arturo Oliver, 芦el del Puig, per la seua singularitat, 茅s un dels principals jaciments de la cultura ib猫rica, al no ser el poblat tipus, sin贸 una resid猫ncia aristocr脿tica en la qual vivia el cap del territori禄. L’arque貌leg ha afegit que, una vegada superada la fase d’excavacions, 芦el que es necessita 茅s posar el jaciment no sols a la disposici贸 dels investigadors, sin贸 del conjunt de la societat, fent-lo accessible i visitable禄.

Patrimoni de Vinar貌s

Per part seua, l’alcalde de Vinar貌s, Guillem Alsina, ha agra茂t 芦la col路laboraci贸 del Diputaci贸 de Castell贸 per a posar en valor el poc patrimoni que ens queda als vinarocens禄. Segons ha expressat, 芦茅s una fortuna comptar amb el suport de la Diputaci贸 Provincial per a consolidar el poblat ib猫ric de la nostra ermita禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.