fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L鈥橝juntament de Gandia rep una subvenci贸 de 725.000 euros del Labora per a posar en marxa el Taller d鈥橭cupaci贸 鈥淭orre dels Pares鈥

L鈥橝juntament de Gandia rep una subvenci贸 de 725.000 euros del Labora per a posar en marxa el  Taller d鈥橭cupaci贸 鈥淭orre dels Pares鈥

Es tracta d鈥檜n programa mixt d鈥檕cupaci贸 i formaci贸, que compta tamb茅 amb el finan莽ament de l鈥橝juntament de Gandia, i t茅 per objecte millorar l鈥檕cupabilitat de les persones desocupades a qui va dirigit, a trav茅s de la realitzaci贸 d鈥檕bres o serveis d鈥檌nter猫s general i o social. .

L鈥橝juntament de Gandia ha rebut una subvenci贸 de 724.075,20 鈧 de la Generalitat Valenciana a trav茅s del Labora, per a desenvolupar el Taller d鈥檕cupaci贸 Torre dels Pares. Es tracta d鈥檜n programa mixt d鈥檕cupaci贸 i formaci贸, que compta tamb茅 amb el finan莽ament de l鈥橝juntament de Gandia, i t茅 per objecte millorar l鈥檕cupabilitat de les persones desocupades a qui va dirigit, a trav茅s de la realitzaci贸 d鈥檕bres o serveis d鈥檌nter猫s general i o social. Aix铆 ho ha anunciat el regidor de Pol铆tiques Econ貌miques i Ocupaci贸, Ferran Mart铆nez.

鈥淎quest programa possibilita a l鈥檃lumnat treballador/a la realitzaci贸 d鈥檜n treball que, junt amb la formaci贸 professional que rep, millora la seua qualificaci贸 i per tant afavoreix la inserci贸 laboral. I tot a莽貌 va regulat mitjan莽ant un contracte per a la formaci贸 i l鈥檃prenentatge鈥.

La zona d鈥檃ctuaci贸 escollida, la Torre dels Pares, respon a l鈥檕bjectiu de recuperar i posar en valor el patrimoni agrari associat hist貌ricament al desenvolupament de la ciutat de Gandia.
鈥淐al posar de relleu que aquest projecte d鈥檕cupaci贸 t茅 com a objecte d鈥檌ntervenci贸 la Torre dels Pares i s鈥檈mmarca dintre d鈥 un projecte municipal de m茅s gran envergadura. En aquest sentit l鈥檕bjectiu del Taller d鈥橭cupaci贸 que es presenta, 茅s dur a terme una s猫rie d鈥檃ccions de millora, manteniment i conservaci贸 de l鈥檈ntorn en l鈥檈nclavament de Torre dels Pares i en altre espai del municipi de caracter铆stiques similars, com 茅s l鈥橝lqueria del Gall鈥, ha destacat la regidora de Patrimoni Hist貌ric, Art铆stic i Cultural i tamb茅 responsable d鈥橝gricultura, Al铆cia Izquierdo.
En concret, les actuacions que es desenvoluparan en aquests espais consistiran en la realitzaci贸 de tasques de neteja i reparaci贸 de les infraestructures (accessos, edificis i mobiliari p煤blic) i millora de l’entorn (vegetaci贸, camins i sendes), acompanyades amb un altre tipus d’intervencions m茅s especifiques, com per exemple la creaci贸 de dos arbor猫tums de grans dimensions de c铆trics i fruitals i d鈥檜n banc de llavors d鈥檕rigen local, aix铆 com la configuraci贸 de bancals condicionats per a la formaci贸 de diferents disciplines hortofrut铆coles.

A la vegada, i en tractar-se l鈥橝lqueria Torre dels Pares d鈥檜n B茅 d鈥橧nter茅s Cultural, es vol condicionar el accessos d鈥檃quests espai, per afavorir la recepci贸 de visitants i dotar-lo dels elements necessaris d鈥檕bra, com camins, sendes, bancs i ballats, que puguen garantir el desenvolupament d鈥檃ctivitats i el seu 煤s per part de la ciutadania de Gandia.

鈥淒鈥檃ltra banda, al taller tamb茅 es treballar脿 per fer una recopilaci贸 d鈥檌nformaci贸 sobre els productors agraris locals i la seua predisposici贸 a la comercialitzaci贸 directa dels productes de la terra als consumidors/res鈥.
Mart铆nez ha explicat que el projecte preveu la incorporaci贸, mitjan莽ant un contracte de formaci贸 per a l鈥檃prenentatge, de 30 persones en situaci贸 d鈥檃tur. 鈥淎 trav茅s d鈥檃questa modalitat de formaci贸 dual es combinar脿 formaci贸 i experi猫ncia que els conduir脿 a l鈥檕btenci贸 de dos Certificats de professionalitats de nivell 1 i 2 en les branques professionals de jardineria, obra i edificaci贸 civil i administraci贸 i serveis鈥.
Per al desenvolupament del programa s鈥檌ncorporaran 6 persones com a personal directiu, t猫cnic i administratiu. El proc茅s de selecci贸 d鈥檃quest personal t猫cnic es far脿 per convocat貌ria p煤blica exposada al tauler d鈥檃nuncis de l鈥橝juntament i s鈥檌nicia el proper 23 de juliol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.