fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda tanca 2015 amb super脿vit i romanent de tresoreria

L’Ajuntament d’Onda tanca 2015 amb super脿vit i romanent de tresoreria

L’equip de govern socialista aconsegueix reduir el d猫ficit pressupostari de quasi 2.400.000 euros, que es va trobar en el segon trimestre, i ho tradueix en un super脿vit de 405.510 euros, que destinar脿 a inversions sostenibles.

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerd脿, ha anunciat que la liquidaci贸 del pressupost de 2015 ha donat com resultat un super脿vit de 405.510 euros, que l’equip de govern destinar脿 a inversions sostenibles. Per a la regidora socialista, aquesta dada posa de manifest el “gran esfor莽 que han realitzat els socialistes en la gesti贸 municipal per poder superar la complicada situaci贸 financera que va deixar el Partit Popular despr茅s de les eleccions de maig”. En aquest sentit, Cerd脿 ha recordat que al juny de 2015 l’equip de govern es va trobar amb uns resultats del segon trimestre que tiraven un d猫ficit pressupostari de quasi 2.400.000 euros. Tal com es tradueix de la comptabilitat municipal, l’equip de govern liderat per Ximo Huguet ha anat disminuint aquesta xifra cada trimestre fins a arribar a l’actual super脿vit definitiu.

Una prova m茅s de que l’administraci贸 local s’est脿 gestionant de forma responsable i efica莽 茅s el resultat de romanent de tresoreria, que ha sigut de 5.209.267 euros. La regidora d’Hisenda ha assegurat que aquest resultat possibilitar脿 al govern socialista “incrementar partides pressupost脿ries de l’exercici 2016 i no sol路licitar el pr茅stec de 824.000 euros que estava previst per a l’exercici 2016”. A difer猫ncia del que feia el Partit Popular, que es dedicava a sol路licitar pr茅stecs per la mateixa quantitat que anava amortitzant, l’equip de govern disminuir脿 el deute de l’Ajuntament, que en l’actualitat supera els 5 milions d’euros.

Finalment, la regidora d’Hisenda ha explicat que l’Ajuntament ha incomplit la regla de gasto per 805.012 euros, la qual cosa portar脿 que l’Ajuntament entre en un Pla d’Estabilitat Financera. En aquest sentit, Cerd脿 ha recordat que quan el Partit Popular de Salvador Aguilella va deixar l’Ajuntament, en el segon trimestre de l’exercici 2015, l’incompliment estava en m茅s de 1.700.000 euros, “amb la qual cosa l’esfor莽 del govern socialista ha sigut m茅s que considerable ja que ho ha rebaixat en quasi un mili贸 d’euros en tan sols 6 mesos “.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.