fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda tanca l’exercici 2016 amb un super脿vit de 315 mil euros

L’Ajuntament d’Onda tanca l’exercici 2016 amb un super脿vit de 315 mil euros

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerd脿, ha presentat els resultats de l’exercici 2016, que confirmen la bona salut de les finances municipals, aix铆 com la bona gesti贸 que ha dut a terme l’equip de govern socialista que encap莽ala l’alcalde Ximo Huguet en el seu primer any complet de mandat.

Cerd脿 ha explicat que la liquidaci贸 del pressupost ha llan莽at al tancament de l’exercici un super脿vit de 314.879,33 euros i un romanent de tresoreria de 4.820.688,18 euros, amb 873.893,67 euros. Amb aix貌, la regidora d’Hisenda ha assenyalat que, “malgrat els bons resultats econ貌mics, no podem oblidar que ens trobem dins d’un Pla Econ貌mic Financer, a causa de la despesa desmesurada i sense control que va fer el PP en la primera part d’aqueix exercici, en plena campanya electoral”. Aquest Pla Econ貌mic Financer obliga a l’actual equip de govern a complir en 2017 amb tota el que marca la Llei d’Estabilitat Pressupost脿ria i Sostenibilitat Financera del Ministeri d’Hisenda i Funci贸 P煤blica, la qual cosa impedeix a l’Ajuntament disposar amb total llibertat del romanent de tresoreria, ja que el Pressupost del 2017 ja 茅s superior al del 2016 en m茅s d’un mili贸 d’euros. En aquest sentit, Cerd脿 ha assenyalat que “tenim uns diners que no sabem si podrem gastar, ja que estem obligats s铆 o s铆 a complir amb tots els l铆mits en l’exercici 2017, pel fet d’estar dins del Pla Econ貌mic Financer”.

Aix铆 mateix, la regidora d’Hisenda ha informat que en la sessi贸 plen脿ria celebrada ahir, es va aprovar amb els vots favorables de PSOE i Ciutadans, i les abstencions de la resta de partits, la utilitzaci贸 del romanent per a finan莽ar la construcci贸 d’un pavell贸 poliesportiu. De la mateixa manera, a proposta de l’equip de govern, es va aprovar el no sol路licitar el pr茅stec que finan莽aria la seua construcci贸, “de manera que aix铆 s’aconsegueix reduir el deute de l’Ajuntament en quasi 900.000 euros”.

En conclusi贸, la responsable de l’脌rea d’Hisenda ha afirmat que “l’execuci贸 pressupost脿ria i el compliment de les exig猫ncies del Pla Econ貌mic Financer, v茅nen a recon猫ixer la bona gesti贸 dels recursos p煤blics, de forma responsable i efica莽 d’aquest equip de govern, complint al mateix temps amb la legalitat”. Finalment, Cerd脿 ha aprofitat l’oportunitat per a instar el Govern d’Espanya a permetre als ajuntaments “utilitzar els romanents i super脿vits dels quals disposem, sense tantes limitacions, per a poder dur a terme m茅s inversions que suposen un gran impuls per a la nostra ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.