fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana rendeix homenatge a quatre dones “lluitadores i exemplars” amb el premi “Dia de la D贸na”

Borriana rendeix homenatge a quatre dones “lluitadores i exemplars” amb el premi “Dia de la D贸na”

Mireya Castillo Daud铆, Consuelo Escriv脿 Burguera, Rosa Anna Sanchis S谩nchez i 脕ngeles Almela Castillo reben la distinci贸 en un multitudinari i emotiu acte celebrat en el Sal贸 de Plens Municipal

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Borriana, Maria Romero, han sigut les encarregades de lliurar a les quatre dones de Borriana l’obsequi en forma de placa i ram de flors que les distingeix com premiades en el Premi Dia de la D贸na de la ciutat.

Ha sigut Safont qui ha comen莽at parlant de “les desigualtats que pel que fa a salaris i oportunitats encara estan massa presents en la nostra societat, i contra les quals les quatre dones avui homenatjades han lluitat tant en la seua vida professional com a personal”.

A continuaci贸, la regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha presentat els premis recordant tant a les components del jurat que ha decidit els premis, com les caracter铆stiques d’un premi al qual enguany es van presentar fins a sis candidatures. Seguidament, ha repassat tant els curr铆culums com les experi猫ncies personals i professionals de les quatre homenatjades. La primera d’elles, Mireya Castillo Daud铆, “un exemple de reivindicaci贸 de la figura de la dona en l’脿mbit acad猫mic, docent i de la recerca universit脿ria. La seua abs猫ncia per motius personals ha fet que haja sigut la seua neboda qui arreplegara el premi. A continuaci贸, ha sigut Consuelo Escriv谩 qui ha pujat a arreplegar el seu premi per com ha recordat Romero “ser el reflex de l’esfor莽 per visibilitzar i reivindicar l’esport femen铆 a Borriana despr茅s de tota una vida dedicada a la formaci贸 i l’entrenament en l’esport del B脿squet”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.