fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ocupaci贸, inversions i pol铆tiques socials eleven a 170,8 milions el pressupost de Castell贸 per a 2017

Ocupaci贸, inversions i pol铆tiques socials eleven a 170,8 milions el pressupost de Castell贸 per a 2017

L’alcaldessa en funcions, Ali Brancal, destaca el rescat ciutad脿 i la perspectiva de g猫nere com a eixos dels comptes municipals.

El regidor d’Hisenda, Antonio Lorenzo, afirma que l’augment del 7,4% en el pressupost permetr脿 consolidar les pol铆tiques de canvi del Pacte de Grau

El Govern Municipal de l’Ajuntament de Castell贸 ha presentat avui el pressupost per a 2017, que ascendir脿 a 170,8 milions d’euros i que suposa un augment del 7,4% respecte a aquest exercici. Les pol铆tiques de foment de l’ocupaci贸, amb un augment del 120%; les inversions, amb un increment del 53%, i el creixement per segon any consecutiu de l’脿rea de Benestar Social expliquen, en bona mesura, que el pressupost municipal cresca en onze milions respecte a 2016. Els comptes de 2017 consoliden i impulsen els grans eixos pol铆tics del Pacte del Grau, subscrit per PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment.

L’alcaldessa en funcions, Ali Brancal; el regidor d’Hisenda, Antonio Lorenzo i la portaveu del Govern, Ver貌nica Ruiz, han detallat els comptes municipals per al pr貌xim any al costat del portaveu de Castell贸 en Moviment, Xavi del Senyor, evidenciant que es tracta d’un pressupost de consens. Brancal ha subratllat que “el rescat ciutad脿, solidaritat i promoci贸 econ貌mica s贸n els eixos que defineixen un projecte amb vocaci贸 de canvi i que es plasma en aquest pressupost. 脡s un projecte de transformaci贸 dirigit a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, que cerca tendir la m脿 a les persones m茅s vulnerables i oferir una col路laboraci贸 al desenvolupament a l’economia productiva”.

El regidor d’Hisenda, Antonio Lorenzo, ha afegit que “el pressupost de Castell贸 per a 2017 茅s un pressupost expansiu, que incrementa els ingressos i les despeses en un 7,4% per a consolidar i impulsar el programa de govern substanciat en el Pacte del Grau”.

Per la seua banda, Xavi del Senyor ha destacat que “aquests s贸n els segons pressupostos del Pacte del Grau amb els quals, a poc a poc, estan contribuint a fer de Castell贸 una ciutat m茅s solid脿ria encara que encara hi ha marge de millora”. Del Senyor ha argumentat el suport del seu grup municipal als comptes per a 2017 per “el seu car脿cter social” amb el refor莽 de la dotaci贸 econ貌mica en 脿mbits com el transport gratu茂t per a aturats, l’habitatge, el medi ambient, la millora de barris, etc猫tera.

L’ocupaci贸 i les pol铆tiques socials han sigut dues de les claus de l’acci贸 de govern i se seguiran reflectint en el pressupost municipal de 2017, “la qual cosa evidencia que l’esfor莽 inversor del Govern Municipal torna a estar dirigit a millorar la qualitat de vida de les persones”, ha insistit l’edil Antonio Lorenzo.

L’脿rea de Benestar Social creix deu punts fins a situar-se en 12,9 milions d’euros enfront dels 11,6 d’enguany. L’atenci贸 a la depend猫ncia creixer脿 un 5,5% fins a situar-se en dos milions d’euros; s’incrementaran les ajudes per a emerg猫ncia social un 16,5% fins als 3 milions d’euros amb la finalitat de lluitar contra les borses de pobresa; es continuar脿 amb les mesures de lluita contra la pobresa energ猫tica assegurant a les persones m茅s vulnerables residents en el terme municipal l’acc茅s continuat al subministrament d’energia el猫ctrica, aigua i gas i s’incrementar脿 un 62% la partida per a cooperaci贸 social, que se situar脿 en 700.000 euros.

L’脿mbit de l’ocupaci贸 ser脿 el que experimente un major percentatge de creixement, amb un 119,66%, en passar dels 2,1 milions de 2016 als 4,6 de 2017. Es tracta del segon augment consecutiu ja que en 2016 va cr茅ixer un 105% respecte a l’煤ltim pressupost del Govern anterior.

Actuacions com l’aposta ferma per la promoci贸 de l’ocupaci贸, amb dos tallers d’ocupaci贸 amb una inversi贸 d’un mili贸 d’euros (un 80% m茅s que en 2016); el foment de l’emprenedoria i el desenvolupament econ貌mic amb l’objectiu de potenciar l’ocupabilitat dels ciutadans i ciutadanes i aconseguir millorar la seua qualitat de vida seran alguns dels eixos de les pol铆tiques d’ocupaci贸 o l’augment d’un 77% dels Jornals de Vila, als quals en 2017 el Govern municipal destinar脿 1,5 milions d’euros. “La prioritat de la ciutadania 茅s l’ocupaci贸 i, per tant, tamb茅 ho 茅s, i ho ha de seguir sent, del seu Ajuntament”, ha insistit Lorenzo.

Aquesta major injecci贸 econ貌mica en les pol铆tiques d’ocupaci贸 permetr脿 donar continu茂tat amb major 猫mfasi al Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸 de Castell贸, que contempla 56 accions. A m茅s, el Pacte Local per l’Ocupaci贸 tamb茅 exemplifica la nova pol铆tica d’ocupaci贸. La Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econ貌mica va dotar al consorci d’un pressupost de 300.000 euros en 2016 despr茅s de tres exercicis consecutius amb pressupost zero i en 2017 aquesta quantitat s’augmentar脿 fins als 500.000 euros, que es destinaran a activar plans d’ocupaci贸, d’un programa experimental, amb el teixit empresarial de Castell贸, per a la generaci贸 de nous llocs de treball. A m茅s, es bonificar脿 la contractaci贸 de persones per empreses d’economia social.

El tercer 脿mbit sobre el qual es recolza l’augment del pressupost per a 2017 茅s el de les inversions en passar de 6,6 milions a 10,1 milions d’euros (53,1%), fonamentalment per l’engegada de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible i Integrat (eDUSI) que permetr脿 rebre m茅s de 10 milions d’euros de fons europeus.

L’esfor莽 inversor d’aquesta Corporaci贸 es finan莽ar脿, b脿sicament, amb recursos ordinaris (4.403.373 euros) i les subvencions de la Uni贸 Europea i de la Generalitat Valenciana (2.330.000 euros). Les inversions pretenen impulsar “un nou model de ciutat, concorde a la realitat econ貌mica i social, que es veur脿 plasmat en el nou Pla General de Castell贸”, en paraules de Lorenzo.

Aix铆 mateix, la modernitzaci贸 de la gesti贸 p煤blica i l’aposta per la qualitat del servei p煤blic local amb el suport de les noves tecnologies que suposar脿 una nova relaci贸 amb la ciutadania i el desenvolupament de l’administraci贸 electr貌nica en l’Ajuntament de Castell贸.

Altres 脿rees de despesa s贸n les de serveis p煤blics b脿sics, amb 87,5 milions d’euros (+6,9%), on la inversi贸 en habitatge es multiplica per 96 o l’augment en seguretat i mobilitat; actuacions de car脿cter econ貌mic amb 8,3 milions (+19%), on destaquen l’augment de partides per a comer莽 i turisme o el transport p煤blic, amb 6,2 milions (+16,5%), 脿rea en la qual cal esmentar l’augment de la partida destinada als bons de transport per a aturats Atura’t, que creix fins als 400.000 euros.

En definitiva, el pressupost de l’Ajuntament de Castell贸 per a 2017 “reflecteix un nou temps per a l’economia i l’ocupaci贸 amb el desenvolupament de les accions del Pla Estrat猫gic d’Ocupaci贸 consensuada amb els diferents agents socials; una nova gobernan莽a i orientaci贸 de la despesa social redundar脿 en benestar per a totes i tots i unes finances sanejades, solid脿ries i sostenibles s贸n l’eix fonamental per al desenvolupament de totes les pol铆tiques municipals”, segons el regidor d’Hisenda.

Lorenzo ha explicat que l’augment d’11,8 en el pressupost de 2017 respecte al de 2016 es finan莽ar脿 a trav茅s dels ingressos derivats del pagament d’impostos i taxes, en part per la major recuperaci贸 de l’activitat econ貌mica, amb un total de 4,6 milions; de les transfer猫ncies i subvencions d’altres administracions p煤bliques (3,3 milions) i d’un pr茅stec bancari (32%).

Els organismes aut貌noms tamb茅 veuran incrementat els seus respectius pressupostos. Aix铆, el Patronat d’Esports creixer脿 fins als 6,3 milions (+6%); Festes fins als 1,9 milions (+16,6%) i Turisme fins a l’1,3 milions (+26%). Dels 170,8 milions d’euros, el pressupost comprom猫s ascendeix a 113 milions que corresponen fonamentalment a les partides de personal, despesa corrent i endeutament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.