fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real desbloqueja el pressupost de 2021 i començarà a executar “iniciatives imprescindibles per a la reactivació de la ciutat”

Vila-real desbloqueja el pressupost de 2021 i començarà a executar “iniciatives imprescindibles per a la reactivació de la ciutat”

Els comptes municipals, que ascendeixen a 51,3 milions, podran entrar en vigor la setmana vinent en desestimar-se les al·legacions presentades.

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat de manera definitiva el pressupost municipal i la plantilla pressupostària de 2021 amb la desestimació de les al·legacions presentades per sindicats i la Junta de Personal, sobre la base dels informes tècnics.

En una sessió plenària extraordinària celebrada hui, aquest punt ha sigut avalat amb els vots favorables de l’equip de govern de PSPV i Unides Podem, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Partit Popular, Compromís i Vox. D’aquesta manera, els comptes de 51.375.000 euros aprovats inicialment el passat 2 de març entraran en vigor la setmana vinent, per a poder començar a executar “iniciatives fonamentals en aquest moment de la pandèmia per a la reactivació econòmica, així com desbloquejar la licitació de contractes de serveis públics, els convenis amb entitats i el pagament de sentències i resolucions urbanístiques de l’etapa del PP per valor de més de 2,5 milions d’euros”, segons ha recalcat l’alcalde, José Benlloch, durant la sessió plenària.

Benlloch ha assegurat que “el pressupost és el document més important d’un Ajuntament i ens permet posar en marxa iniciatives imprescindibles per a la ciutat”. El primer edil ha recordat el “calvari” que ha suposat la confecció dels comptes de 2021, que es va iniciar al novembre però que es va veure alterada per l’arribada de sentències i resolucions del Jurat d’Expropiació per l’urbanisme de l’etapa del PP que sumaven prop de 12 milions d’euros. Finalment, després de quatre propostes diferents de pressupost, el 2 de març es van aprovar de manera inicial uns comptes municipals de 51.375.000 euros.

En el període d’exposició pública, es van presentar al·legacions per part de sindicats i Junta de Personal en relació als pagaments pendents d’hores extraordinàries i productivitat, així com al fet de no haver debatut la plantilla pressupostària en una taula de negociació.

L’alcalde ha explicat que finalment les al·legacions s’han rebutjat sobre la base dels informes tècnics. En relació a la taula de negociació, segons Benlloch no era necessària la seua convocatòria ja que la plantilla pressupostària no ha variat respecte a 2020. Quant al pagament d’hores extra i productivitat, el primer edil ha assegurat que les hores extraordinàries del passat any s’han liquidat i faltaria una part de la productivitat, “que estem fent gestions per a poder abonar com més prompte millor”.

“És important que el pressupost estiga en vigor com més prompte millor per a posar en marxa iniciatives de reactivació econòmica, desbloquejar la licitació de contractes de serveis públics, i donar llum verda als 69 convenis amb entitats per valor de 2,7 milions d’euros, a més dels nous d’enguany, sense oblidar el pagament de més de 2,5 milions d’euros per l’urbanisme de l’etapa del PP, que s’abonaran via préstec”, ha detallat Benlloch.

En un altre ordre de coses, el Ple ha avalat, amb els vots a favor de tots els grups, a excepció de Vox, que s’ha abstingut, una modificació de crèdit per valor de 761.065 euros per a garantir l’aportació municipal als tres projectes de modernització i millora de polígons industrials subvencionats per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), que ascendeixen a 731.465 euros. D’aquesta quantitat, l’Ajuntament aporta 235.445 euros i la resta és a càrrec del Ivace. Aquestes actuacions es duran a terme en tres zones estratègiques del desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l’entorn de l’estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d’Onda. La modificació de crèdit també inclou dues partides de 13.000 i 15.000 euros, respectivament, per a equipament destinat als departaments de Cultura i Cementeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.